10:42 21.04.2017

У справі екс-нардепа Мартиненка затримано Перелому, фігуранта у справі ОПЗ

2 хв читати
У справі екс-нардепа Мартиненка затримано Перелому, фігуранта у справі ОПЗ

Детективи Національного антикорупційного бюро України затримали другого фігуранта у справі про завдання збитків ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат", в рамках якого, у четвер, 20 квітня, було затримано колишнього народного депутата Миколу Мартиненка, повідомляє прес-служба НАБУ.

"20 квітня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали другу особу за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (Створення злочинної організації), ч. 5 ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру", - йдеться в повідомленні на сайті відомства.

Згідно з повідомленням, затриманий фігурує у кримінальному провадженні за фактом заподіяння збитків "Одеському припортового заводу" у розмірі 205 млн грн. Цю справу вже передано до суду, і затриманий має статус обвинуваченого.

У п'ятницю вранці на брифінгу в Києві заступник генерального прокурора, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, відповідаючи на запитання про другого затриманого, повідомив: "Справді, було погоджено підозру ще щодо одного фігуранта – це Сергій Перелома (перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергій Перелома – ІФ), фігурант у справі Одеського припортового заводу. Його також затримано".

За словами керівника САП, слідство домагається його арешту на два місяці з альтернативою застави в 100 млн грн.

Як повідомлялося, колишнього народного депутата України з фракції "Народний фронт" Миколу Мартиненка в четвер доставили в Національне антикорупційне бюро для проведення процесуальних та слідчих дій.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) погодила повідомлення про підозру колишньому народному депутату з фракції "Народний фронт" Миколі Мартиненку, який вчинив розтрату коштів ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" у розмірі $17,28 млн шляхом неправомірного укладення та виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника Steuermann.

Колишній народний депутат з фракції "Народний фронт" Микола Мартиненко заявив, що звинувачення проти нього сфальсифіковано за вказівкою директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника з метою піару і відволікання уваги від провалів НАБУ.

Слідчі Національного антикорупційного бюро України вручили повідомлення про підозру колишньому народному депутату з фракції "Народний фронт" Миколі Мартиненку у четвер, 20 квітня, ввечері.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА