09:59 24.04.2017

В ЄС очікують ретельного розслідування загибелі працівника моніторингової місії ОБСЄ на території ОРЛО - Могеріні

1 хв читати
В ЄС очікують ретельного розслідування загибелі працівника моніторингової місії ОБСЄ на території ОРЛО - Могеріні

Необхідно терміново проявити політичну волю для повного дотримання режиму припинення вогню та відведення важкого озброєння на сході України, заявила в інтерв'ю "Інтерфаксу" голова дипломатії ЄС Федеріка Могеріні з нагоди свого першого в цій якості візиту до РФ після вступу на посаду в 2014 році.

"Я не можу не наголосити, наскільки це терміново. Лише вчора працівник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ трагічно загинув, підірвавшись на міні, а інші були поранені. Це ще одна жертва з багатьох, які вже забрав цей конфлікт. Ми очікуємо, що це буде ретельно розслідувано", - сказала високий представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки та оборони, заступник голови Європейської комісії.

"Те, що невідкладно потрібно, - це більше політичної волі, щоб зробити перші кроки: повне дотримання режиму припинення вогню і відведення важкого озброєння, щоб поліпшити ситуацію у галузі безпеки. Місії ОБСЄ необхідно надати повний і безперешкодний доступ, щоб вона могла ефективно верифікувати будь-які поліпшення у сфері безпеки, що є вкрай важливим на шляху до миру", - зазначила голова європейської дипломатії.

"Також основним гуманітарним обов'язком є зменшення руйнувань і страждань цивільних осіб, постраждалих унаслідок конфлікту. Це також відкриє шлях до повного виконання Мінських угод", - переконана Ф.Могеріні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА