14:43 24.04.2017

Кучма закликає РФ вплинути на ОРЛО для ретельного розслідування підриву патруля СММ ОБСЄ та покарання винних

1 хв читати
Кучма закликає РФ вплинути на ОРЛО для ретельного розслідування підриву патруля СММ ОБСЄ та покарання винних

Представник України в тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі, другий президент України Леонід Кучма закликав Росію вплинути на проведення ретельного розслідування підриву патруля СММ ОБСЄ в непідконтрольному українській владі районі Луганської області.

"Приношу свої глибокі співчуття рідним, близьким і колегам загиблого представника СММ ОБСЄ. Переконаний у необхідності ретельного розслідування цього кричущого інциденту; ті, хто винен у події, мають понести покарання. Закликаю Росію здійснити свій вплив у цьому питанні", - сказав Л.Кучма в коментарі журналістам у понеділок.

Він зазначив, що українська сторона в ТКГ постійно висловлювала занепокоєння з огляду на агресію до патрулів ОБСЄ на непідконтрольній Україні частині Донбасу.

"Безпека працівників місії неодноразово ставала предметом обговорення тристоронньої контактної групи, українська сторона постійно висловлювала своє занепокоєння щодо агресії стосовно патрулів ОБСЄ, які відбуваються на непідконтрольній Україні частині Донбасу", - нагадав Л.Кучма.

Представник України в ТКГ позитивно оцінив заяву голови СММ ОБСЄ на Донбасі Ертурула Апакана про те, що незважаючи на трагедію, працівники місії, як і раніше, налаштовані виконувати наш мандат і сприяти забезпеченню миру.

"Я вітаю мужність і рішучість голови СММ ОБСЄ Ертурула Апакана продовжити роботу місії в Україні. Безпека - наріжний камінь для всього врегулювання ситуації на Донбасі, і інцидент у Луганській області вкотре підтвердив це", - сказав Л.Кучма.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ намагається збалансувати ризик для своїх заводів, на яких працюють цивільні, на користь збереження уваги до лінії фронту - британська розвідка

Саудівська Аравія передала ВПП ООН $10 млн на продовольчу допомогу українцям

На війні загинув мер Лебедина Бакликов

Найближчі дні в Україні будуть дощовими й прохолодними

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА