12:56 25.04.2017

У Києві до Євробачення проведуть фестиваль світла й організують спецлокацію для поранених бійців АТО

2 хв читати
У Києві до Євробачення проведуть фестиваль світла й організують спецлокацію для поранених бійців АТО

У Києві до пісенного конкурсу Євробачення-2017 підготували шоу світлових інсталяцій і 3D-проекцій на будівлях, а також спеціальну локацію для поранених українських бійців, які проходять реабілітацію в столичному госпіталі.

"Неймовірно цікавий проект, який буде проведено в Києві вперше, завдяки Євробаченню, - Kyiv Lights Fest. Для нього було обрано три основні локації, а саме Михайлівська площа з проекцією на Міністерство закордонних справ України, також буде зроблена проекція на будівлю Національного банку на Контрактовій площі, і буде цікавий проект на Поштовій площі з проекцією на Річковий вокзал", - повідомила директор департаменту культури Київської міськдержадміністрації Діана Попова на прес-конференції у вівторок у Києві.

Зокрема, фестиваль світла медіа-мистецтв відбудеться 12, 13 і 14 травня в Києві.

Д.Попова також розповіла, що в столиці буде організовано 5 "зон гостинності", завдяки чому туристи зможуть ознайомитися з визначними пам'ятками міста. Найбільша локація буде розташована на Софійській площі, де відбудеться пісенний фестиваль. На Контрактовій площі організують фестиваль "Feel Ukraine" з українськими товарами, ще однією локацією стане Поштова площа, де організують ретроспективу виконавців Євробачення, а також усі охочі зможуть заспівати будь-яку пісню конкурсу. На Троїцькій площі Київський театр оперети покаже розмаїття європейських традицій через спектаклі, крім того, буде організована спеціальна локація для поранених бійців - у Київській фортеці.

"Ще однією дуже важливою зоною стане зона в музеї "Київська фортеця". Ми її робили спеціально, розуміючи, що це буде єдиною можливістю для поранених бійців, які перебувають у військовому госпіталі, долучитися до святкування Євробачення в Києві... Це буде те, що об'єднує війну і мир", - зазначила представник КМДА.

Д.Попова також поінформувала, що 14 травня на цій локації буде проведено благодійний фестиваль на підтримку військовослужбовців, які проходять службу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Крім того, з 3 до 7 травня в п'яти музеях і понад 12 галереях Києва буде проведено "Кyiv Art Week", щоб продемонструвати українське і зарубіжне мистецтво.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА