13:41 26.04.2017

Троє українських військових загинуло, п’ятеро дістали поранень у зоні АТО за минулу добу

2 хв читати
Троє українських військових загинуло, п’ятеро дістали поранень у зоні АТО за минулу добу

Троє українських військовослужбовців загинуло, п'ятеро одістали поранень в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі за минулу добу, підтвердив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу троє українських військових загинуло, п’ятеро дістали поранень. Цих втрат сили АТО зазнали переважно на донецькому напрямку", - сказав він на брифінгу в середу в Києві.

А.Лисенко поінформував, що за минулу добу ситуація в зоні проведення операції різко загострилася на всіх напрямках. Кількість обстрілів збільшилася втричі, випадки застосування важкого озброєння - в п'ять разів. "Сили АТО змушені були неодноразово відкривати вогонь у відповідь", - підкреслив він.

На луганському напрямку за добу зафіксовано 12 обстрілів, зокрема, в Кримському і Жовтому бойовики застосували міномети, в Новоолександрівці - міномети і ствольну артилерію. Також випадки порушення режиму припинення вогню фіксувалися в Станично-Луганському та Попаснянському районах.

На донецькому напрямку противник вів вогонь з мінометів у всіх "гарячих точках" – на Світлодарській дузі, у Зайцевому, Новгородському, Пісках. По позиціях сил АТО в Авдіївці бойовики випустили 90 мін. Крім того, застосовувалася бронетехніка, працював ворожий снайпер. Всього на донецькому напрямку зафіксовано 21 обстріл, з них 11 з застосуванням важкого озброєння.

На маріупольському напрямку основний вогонь з боку НЗФ припав на ділянку Павлопіль-Широкине. Там бойовики тричі застосували міномети, двічі бронетехніку і масово - легке озброєння. У Водяному зафіксовано 9 обстрілів. Неспокійно було в Новотроїцькому, там також застосовувалося важке озброєння. У Красногорівці і Мар'їнці зафіксовано по одному обстрілу. Всього за добу на даному напрямку зафіксовано 32 обстріли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА