20:53 26.04.2017

Обшуки СБУ в Dragon Capital стосувалися визнаної "шпигунською" програми контролю робочого часу

2 хв читати
Обшуки СБУ в Dragon Capital стосувалися визнаної "шпигунською" програми контролю робочого часу

Обшуки в офісі ТОВ "Драгон Капітал" (Київ, українська структура Dragon Capital) стосувалися програми контролю робочого часу працівників компанії, визнаної "шпигунською", повідомляється на сторінці Dragon Capital у мережі Facebook.

"Як з’ясувалось, програмне забезпечення (ПЗ), яке СП ТОВ "Драгон Капітал" у 2015 році офіційно придбало в української компанії ТОВ "Стахановець ПРО" (правовласник ПЗ) та планувало використати як систему контролю робочого часу працівників СП ТОВ "Драгон Капітал", було в 2016 році визнано "спеціальним технічним засобом негласного отримання інформації" на підставі експертного висновку, зробленого в рамках кримінального провадження", - йдеться в повідомленні.

Працівники СБУ мали намір вилучити всю комп'ютерну техніку компанії, що практично паралізувало б діяльність "Драгон Капіталу" і як торговця цінними паперами, і як депозитарної установи.

"Завдяки реагуванню прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, інших публічних діячів та ЗМІ в подальшому обшук пройшов без порушень і силового тиску з боку співробітників СБУ, і компанія нині працює у звичайному режимі", - йдеться в повідомленні.

За даними Єдиного державного реєстру юридичних і фізичних осіб (ЄДР) ТОВ "Стахановець ПРО" зареєстровано в Дніпрі. Засновником товариства є компанія "СТАХ СТАФФ МОНІТОРИНГ СОЛЮШНЗ ЛІМІТЕД" (Кіпр), кінцевими бенефіціарами якої є громадянин РФ Ігор Боровиков та двоє громадян України Сергій Шамшин та Михайло Яхимович.

Раніше цього дня в офісі інвестиційної компанії Dragon Capital (Київ) працівники СБУ здійснили обшуки та вилучили техніку.

Як повідомила керівник прес-служби Dragon Capital Ольга Білобловська, обшуки в офісі Dragon Capital пов'язані із звинуваченням у незаконному використанні ПЗ.

Водночас О.Білобловська заявила, що компанія легально та офіційно придбала ПЗ.

У свою чергу прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні Кабміну в середу повідомив про інформацію, що надійшла до нього, про обшуки в Dragon Capital і доручив урядовому уповноваженому з питань інвестицій, першому заступнику фінансів Оксані Маркаровій зв'язатися з Dragon Capital для з'ясування ситуації.

"Я не маю права втручатися в роботу СБУ, але вважаю, що там усе повинно відбуватися адекватно, без паралічу роботи інвестиційного фонду. Які тоді портфелі інвестицій зайдуть в Україну?!" - сказав прем'єр.

Заснована в 2000 році Dragon Capital - одна з найбільших інвесткомпаній України. Працює у сфері прямих інвестицій і фінансових послуг, надає повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг для корпоративних і приватних клієнтів.

Раніше міноритарним пакетом Dragon Capital із 2007 року володів Goldman Sachs, один із найбільших світових банків. На початку квітня 2017 року інвесткомпанія уклала угоду з банком про зворотний викуп своїх акцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА