10:30 27.04.2017

В Україні зменшилася кількість охочих пройти ЗНО

3 хв читати
В Україні зменшилася кількість охочих пройти ЗНО

Більше ніж 240 тис. випускників шкіл мають намір взяти участь в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) в 2017 році, повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій.

"Цього року для участі в тестуванні зареєстровано 240 тис. 881 людину. Із них 192 тис. 778 - це випускники загальноосвітніх навчальних закладів 2017 року", - повідомив В.Карандій на прес-конференції в Києві в четвер.

За його словами, кількість охочих пройти ЗНО порівняно з попередніми роками зменшилася, і це пояснюється демографічною ситуацією і тим, що частина абітурієнтів під час вступу до вишів використовуватиме результати зовнішнього оцінювання, які вони отримали в попередніх роках.

"Найбільш масовий предмет - українська мова і література, на другому місці - історія України, потім - математика", - розповів В.Карандій.

Він зазначив, що найменше охочих пройти тестування зареєстровано на предмет "фізика" – 26 491 людина.

Як повідомляється в прес-релізі, оприлюдненому на прес-конференції, для проходження тестування з української мови і літератури зареєструвалося 239 тис. 945 осіб, історії України - 182 тис. 219, математики - 113 тис. 113 випускників.

"Найбільшими за кількістю учасників зовнішнього оцінювання є такі регіони, як Київ і Дніпропетровська область, де майже 20 тисяч юних громадян візьмуть участь у незалежному оцінюванні", - зазначив В.Карандій.

За його словами, найменша кількість учасників, зареєстрованих на проходження ЗНО, в Луганській області - трохи менше ніж 4000 учасників (3909 - ІФ).

В.Карандій також зазначив, що випускники з окупованих територій хочуть здобути вищу освіту в українських вишах.

"Так, ми маємо інформацію, що цього року за останні місяці... відповідні заяви для проходження оцінювання та отримання документів екстерном подали 740 осіб із неконтрольованих територій", - розповів В.Карандій. За його словами, це трохи менше, ніж минуло року (у 2016 році було близько 1100 осіб). "Але слід мати на увазі, що на сьогодні діють українські освітні центри (для абітурієнтів з неконтрольованих Україною територій - ІФ). Відповідно, 200-300 осіб обирають іншу форму, яку пропонують освітні центри", - зазначив В.Карандій.

Він також повідомив, що з 28 квітня на інформаційних сторінках усіх учасників будуть розміщені запрошення-перепустки для проходження тестування, які необхідно буде самостійно роздрукувати.

Згідно з прес-релізом, додаткову реєстрацію для учасників антитерористичної операції, осіб, які проживають на тимчасово окупованій території або в населених пунктах, де органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, буде проведено з 3 по 19 травня.

Додаткова сесія ЗНО запланована на липень.

Згідно з графіком проведення ЗНО, розміщеним на сайті Українського центру оцінювання якості освіти, в 2017 році зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури відбудеться 23 травня, цього самого місяця заплановане ЗНО з іспанської, німецької, французької, англійської мов і математики, а ЗНО з інших предметів відбудеться з 2 по 16 червня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА