11:13 27.04.2017

Держказначейство України виплатило близько 10 млрд грн відшкодування ПДВ

1 хв читати
Держказначейство України виплатило близько 10 млрд грн відшкодування ПДВ

Державна казначейська служба 26 квітня здійснила відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) 2,704 тис. платникам на загальну суму 9,946 млрд грн.

Згідно з повідомленням відомства, не відшкодовано ПДВ 13 платникам податків на суму 5,969 млн грн через неправильні реквізити одержувача в результаті ліквідації банку одержувача.

Держказначейство додає, що інформацію про стан відшкодування в автоматичному режимі передано до інформаційного ресурсу Міністерства фінансів.

Як повідомлялося, Мінфін 1 квітня 2017 року запустив електронний реєстр відшкодування ПДВ та анонсував, що той буде доступний з 3 квітня. За словами міністра Олександра Данилюка, 50-60% усієї корупції в Державній фіскальній службі (ДФС) було пов'язано саме з непрозорим відшкодуванням цього податку підприємцям, оскільки цей процес ніхто не міг контролювати, ні у кого, "окрім обмеженого кола державників" ДФС, не було доступу до інформації.

Водночас платники податків скаржилися, що із запуском електронного реєстру припинилося бодай якесь відшкодування ПДВ.

О.Данилюк уточнив, що відшкодування 26 квітня відбулося за заявками, поданими ще до запуску єдиного електронного реєстру автоматичного відшкодування ПДВ.

"Новий механізм уже працює. Тому заявки, подані після запуску реєстру, регулярно відшкодовуватимуть у порядку, передбаченому законом", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА