14:20 27.04.2017

Держава ігнорує свої зобов'язання із соціальної підтримки чорнобильців - Тарута

2 хв читати
Держава ігнорує свої зобов'язання із соціальної підтримки чорнобильців - Тарута

У державному бюджеті України на 2017 рік урізано важливі статті підтримки постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС, а фінансування їхніх пільг переклали на місцеві бюджети, в яких вічно бракує коштів, заявив народний депутат України (позафракційний) Сергій Тарута.

Як розповів С.Тарута в ефірі телеканалу NewsOne, станом на 1 січня 2016 року кількість постраждалих від аварії на ЧАЕС становила 1,96 млн людей, із них 210 тис. безпосередньо ліквідаторів, зокрема понад 100 тис. - інваліди. На надання соціальної допомоги цим людям у 2016 році було виділено лише 1,92 млрд грн.

За словами нардепа, держава фактично забула про свої зобов'язання із соціальної підтримки постраждалих. "У перші роки після аварії держава виділяла величезні кошти для підтримки постраждалих. Потім про людей почали забувати. На жаль, у нас людина не на першому місці. На сьогодні ми маємо 300 тис. виграних судових справ щодо чорнобильців, які не виконуються виконавчою службою. Тому на сьогодні є абсолютне ігнорування цієї проблеми", - сказав С.Тарута.

Як зазначив народний депутат, у держбюджет-2017 уряд не включив невеликі, але вкрай необхідні витрати.

"Уряд відмовився навіть від тих статей видатків, які не можна було викидати. У 2016 році на лікування онкологічних хвороб чорнобильцям виділялося 60,4 млн грн. На поточний рік не виділено нічого. Не такі великі гроші, але вони дуже важливі для тих, хто опинився у важкій ситуації. У нас мільярди гривень крадуть у банківській системі, а знайти 60 млн грн для чорнобильців не можуть", - наголосив С.Тарута.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА