17:48 28.04.2017

Інтерпол проігнорує звернення РФ про міжнародний розшук Яценюка - Петренко

2 хв читати
Інтерпол проігнорує звернення РФ про міжнародний розшук Яценюка - Петренко

Міністр юстиції України Павло Петренко висловив переконання, що Інтерпол відмовить у задоволенні запиту Російської Федерації про оголошення в міжнародний розшук колишнього прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з огляду на його безпідставність.

"Росіяни вимагають від Інтерполу подати Арсенія Яценюка у міжнародний розшук за те, що він буцімто в Грозному з автомата розстрілював людей. Звичайно, жодних підстав для таких заяв чи доказів цього у них немає і бути не може. Тож ми не маємо сумніву, що Інтерпол, як поважна організація, не звертатиме уваги на відверті нісенітниці, вигадані хворою уявою російських пропагандистів, і відмовить у задоволенні цього звернення", - написав П.Петренко на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю.

Сам факт подання відповідного запиту РФ до Інтерполу й отримання його МВС України глава українського Мін’юсту розцінив як "ще один беззаперечний доказ того, що російська влада загалом і її правоохоронна система зокрема остаточно втратили залишки глузду".

Як повідомлялося, 27 березня А.Яценюк повідомив, що Єсентукський міський суд Ставропольського краю розглянув клопотання Слідчого комітету Російської Федерації про його арешт за участь в озброєній групі, замах на злочин, умисне вбивство, проте відмовився повідомити Генеральному консульству України в Ростові-на-Дону своє рішення з цього питання.

Водночас агентство "Інтерфакс" (interfax.ru) з посиланням на прес-службу суду повідомило, що Єсентукський міський суд (Ставропольський край) за постановою слідчого Головного слідчого управління СКР у Північно-Кавказькому федеральному окрузі заочно взяв під варту А.Яценюка. "Постановою суду щодо А.Яценюка заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту у зв'язку з тим, що його 21 лютого 2017 року оголошено в міжнародний розшук", - йдеться в повідомленні.

Слідчі клопотали про арешт у зв'язку з обвинуваченням за ч. 2 ст. 209 (участь в озброєній групі (банді)) Кримінального кодексу РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА