18:13 28.04.2017

Завершено перерахування конфіскованих $1,5 млрд коштів команди Януковича до бюджету України

2 хв читати
Завершено перерахування конфіскованих $1,5 млрд коштів команди Януковича до бюджету України

Державний банк "АТ "Ощадбанк" завершив конфіскацію $1,5 млрд екс-президента України Віктора Януковича та його оточення, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Перерахування конфіскованих Генеральною прокуратурою України у злочинного угрупування $1,5 млрд завершено. Виконали цю операцію через комп'ютери добрі працівниці Ощаду", - написав Ю.Луценко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

За його словами, якби в цій операції використовувалися готівкові купюри номіналом 100 доларів, ця сума важила б 15 тонн - як "африканський слон з дитинчам".

"Тепер справа за урядом і парламентом. Треба, щоб ще цього року прості українські громадяни відчули результат цих повернутих від мафії коштів", - зазначив генпрокурор.

Раніше цього дня прес-служба Ради національної безпеки і оборони України повідомила, що Ощадбанк розпочав спецконфіскацію $1,5 млрд екс-президента України В.Януковича та його оточення згідно з рішенням суду. У РНБО зазначили, що в офіс Ощадбанку з відповідним рішення суду прибув генпрокурор Ю.Луценко і секретар РНБО Олександр Турчинов, вони довели цю інформацію до відома керівництва фінустанови.

Президент України Петро Порошенко провів нараду з Ю.Луценком і О.Турчиновим із питання спецконфіскації до держбюджету України 40 млрд грн В.Януковича та його оточення.

У свою чергу прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підтримав ідею використання конфіскованих коштів команди В.Януковича на посилення боєздатності армії, але серед пріоритетів він називає й низку соціальних потреб. "Я підтримую пропозицію президента Петра Порошенка, що пріоритетом використання цих грошей буде посилення боєздатності української армії. Також ці кошти мають піти на відновлення доріг, будівництво та ремонт шкіл і лікарень, інші соціальні потреби", - написав прем'єр на сторінці у Facebook.

Водночас адвокат Віктора Януковича Віталій Сердюк спростував причетність його підзахисного до конфіскованих $1,5 млрд. "На руках у мене є виписки за рахунками Віктора Януковича з Ощадбанку, там абсолютно інша сума. Йдеться про 28 млн грн, які заарештовані і не конфіскуються зараз. Це гроші його особового рахунку, його особисті заощадження, з яких були сплачені всі податки. Тому остання, активно поширювана інформація про арешт коштів, про їх конфіскацію і вилучення, повністю не відповідає дійсності", - заявив В.Сердюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА