18:55 28.04.2017

Англійський суд 2 травня проведе засідання у рамках спору "Нафтогазу" з Merchant

1 хв читати
Англійський суд 2 травня проведе засідання у рамках спору "Нафтогазу" з Merchant

Високий суд Лондона (High Court of Justice) 2 травня проведе засідання у рамках спору НАК "Нафтогаз України" з корпорацією Merchant International Company Ltd. (США), повідомляється на сайті суду.

Борг у розмірі $24 млн 719,565 тис., який Merchant вимагає з "Нафтогазу", утворився ще в 90-х роках минулого століття. Право вимоги заборгованості АТ "Укргазпром", правонаступником якої є НАК, перед компанією ВАТ "Северстудстрой" було відступлено Merchant.

У рамках цієї справи британський суд розпочав провадження про примусове відчуження 5,8% акцій британської нафтогазової компанії з активами в Україні JKX Oil&Gas, що належать "Нафтогазу".

Суд рішенням від 4 червня 2015 року задовольнив клопотання корпорації та призначив ресивера з метою забезпечення виконання заочного рішення британського суду від 28 лютого 2011 року.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом із транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА