20:22 28.04.2017

Програмні продукти "1С:Підприємство" не є предметом розслідування СБУ

3 хв читати
Програмні продукти "1С:Підприємство" не є предметом розслідування СБУ

Програмні продукти "1С:Підприємство", права на які належать українському ДП "Єврософтпром", не є предметом досудового розслідування Служби безпеки України, не вилучалися, не є незаконними, повідомив юрист ДП "Єврософтпром" Андрій Субботін на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

"Нас дивує те, в якому світлі нині описують продукт "1С:Підприємство", оскільки в самій постанові суду жодної згадки про цей продукт не було... Нам невідомі якісь документи, які підтверджували б, що продукт "1С:Підприємство" внесено до санкційних списків і його розповсюдження заборонено. Наразі підприємство працює в штатному режимі, ми надалі підтримуємо своїх користувачів, а наш продукт доступний до продажу", - сказав він.

А.Субботін підтвердив факт обшуку, проведеного в "Єврософтпромі" працівниками СБУ, зазначивши, що компанія надала правоохоронцям усю необхідну інформацію.

"Метою візиту СБУ до нас було виявлення шкідливої інформації в програмному продукті "Мірабейс", "Стахановець" та інших програмах. Ці продукти на підприємстві не було виявлено. Сервери перевірені на місці. Техніку не вилучали, але її було перевірено, і жодних слідів цих програм не виявлено", - сказав він.

Як уточнила під час прес-конференції бізнес-аналітик з продукції "1С:Підприємство" Вікторія Ільченко, в Україні програмними продуктами "1С:Підприємство" користується близько 300 тис. підприємств. За її словами, ці програмні продукти виробляють, підтримують і розповсюджують в Україні з 2002 року на законних підставах.

"ДП "Єврософтпром" викупило авторські права на платформу "1С:Підприємство" одним платежем. Не було бажання сплачувати в РФ, тому платіж був в офіс (російської компанії "1С" - ІФ) за кордоном. При цьому "Єврософтпром" використовує ті компоненти, на які він має право власності, і українські розробники прикладних рішень розробляють прикладні рішення на замовлення "Єврософтпрому", - зазначила вона.

ДП "Єврософтпром" (Київ) створено в 2002 році. Згідно з інформацією в держреєстрі, його власником є кіпрська Chemlero Hodings Limited, а кінцевого бенефіціара немає. Водночас раніше його власником були 1С Europe B.V., а потім кіпрська 1С Limited.

Чистий дохід "Єврософтпром" у 2015 році зріс на 6,6% - до 101,04 млн грн, а чистий прибуток становив 21,67 млн грн проти 12,43 млн грн чистого збитку роком раніше. Дані за 2016 рік наразі відсутні.

Як зазначалося, раніше СБУ повідомила про викриття київської фірми, що незаконно продавала російський програмний продукт "1С" на тимчасово окупованих терористами територіях Донбасу. Під час обшуків у київському офісі комерсантів оперативники спецслужби виявили документацію, що підтверджує факти протиправного продажу цього ПЗ на тимчасово окупованих територіях.

СБУ 26 квітня здійснила низку обшуків у восьми українських компаніях, зокрема в інвесткомпанії "Драгон Капітал" і державному ПАТ "Укргазвидобування", у зв'язку з використанням ними спеціального ПЗ із контролю над персоналом "Стахановець", яке було кваліфіковане як засіб негласного контролю.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС підготував законопроєкт про передачу Україні прибутку від заморожених активів РФ у липні поточного року - ЗМІ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

В Одеській області вночі ліквідовано два розвідувальні дрони противника

У Херсонській області за добу через обстріли РФ загинуло троє людей

За добу Сили оборони ліквідували 840 окупантів і 30 артилерійських систем

Армія РФ за добу завдала 348 ударів по 14-ти населених пунктах Запорізької області

Авіація Сил оборони за добу атакувала дев’ять районів розташування військ РФ

На фронті відбулося понад 60 зіткнень, на новопавлівському напрямку ворог 25 разів намагався прорвати оборону

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА