12:02 30.04.2017

Папа римський готовий зустрітися з Трампом; бачить необхідність у країні-посереднику між США і КНДР

1 хв читати
Папа римський готовий зустрітися з Трампом; бачить необхідність у країні-посереднику між США і КНДР

Папа римський Франциск заявив про свою готовність зустрітися з президентом США Дональдом Трампом.

"Я приймаю будь-якого главу держави, хто просив про аудієнцію", - сказав понтифік журналістам у літаку під час перельоту з Каїра до Ватикана.

Раніше повідомлялося, що Д.Трамп відвідає Сицилію, де 26-27 травня запланований щорічний саміт "великої сімки". При цьому Білий дім не уточнив, чи зупиниться президент в Римі для зустрічі з понтифіком.

Коментуючи ситуацію навколо Північної Кореї, глава Святого престолу заявив, що для врегулювання відносин між Вашингтоном і Пхеньяном потрібна третя країна, яка виступить в ролі посередника. "У світі так багато координаторів, є посередники, які пропонують себе - такі, наприклад, як Норвегія. Вона завжди готова допомогти. Це тільки один, але їх багато. Але шлях - це шлях переговорів, дипломатичного рішення", - наголосив папа Франциск.

За його словами, "ситуація навколо ракет (КНДР - ІФ) назріває вже понад, але тепер, здається, ситуація стала дуже напруженою".

"Ми говоримо про майбутнє людства. Сьогодні широкомасштабна війна знищить - я не сказав би половину людства - але більшу частину людства, а також культуру, все. Це було б жахливо. Я не думаю, що сьогодні людство зможе витримати це" - підсумував понтифік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА