15:15 03.05.2017

"Нафтогаз України" скасував тендер на оцінку доцільності продажу єгипетських активів через подання менше двох заявок

2 хв читати
"Нафтогаз України" скасував тендер на оцінку доцільності продажу єгипетських активів через подання менше двох заявок

НАК "Нафтогаз України" скасував тендер на надання інвестиційно-банківських послуг з оцінки доцільності продажу своїх активів в Єгипті, пошуку потенційних покупців через подання менше двох пропозицій.

Згідно з оголошенням НАК у системі закупівель ProZorro, участь у торгах прийняла лише Lazard Frères (Франція).

Як повідомлялося, очікувана вартість закупівлі становила до 39 млн 324,964 тис. грн (з ПДВ) або $1,45 млн. Передбачалося, що оцінювання буде виконано до 31 грудня 2018 року.

Голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв наприкінці 2016 року повідомив, що держхолдинг розглядає можливість продажу своїх активів в Єгипті, оскільки цей бізнес не приносить особливого прибутку у зв'язку з падінням цін на нафту.

Головний комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко в лютому 2017 року повідомив про плани залучити інвестиційно-банківського радника, який оцінить, скільки можна виручити від продажу активів у Єгипті. За його словами, якщо оцінка перевищить очікування компанії, НАК порушуватиме питання про продаж єгипетських активів перед наглядовою радою та урядом.

"Нафтогаз" через свою дочірню компанію "Закордоннафтогаз" здійснює розвідку і експлуатацію двох нафтогазоносних блоків у східній пустелі Єгипту – South Wadi El Mahareeth та Wadi El Mahareeth. Роботи на цих блоках, прогнозний ресурс яких становить понад 360 млн тонн нафти, ведуться на основі концесійних угод, підписаних 7 лютого 2012 року між "Закордоннафтогаз" за дорученням "Нафтогазу", з одного боку, і урядом Арабської Республіки Єгипет та Державною нафтовою компанією GANOPE (Ganoub El – Wadi Holding Petroleum Company), з іншого.

Термін дії концесійних угод становить 28 років.

"Нафтогаз України" в 2015 році збільшив видобуток нафти з конденсатом в Єгипті на 20,7% порівняно з 2014 роком – до 318 тис. тонн (2,33 млн барелів). Виробництво комерційного газу становило 192 млн куб. м, що в 4,8 рази більше, ніж у 2014 році.

У 2015 році від єгипетського проекту планувалося отримати $67 млн і здійснити інвестиції на суму $64 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА