16:38 04.05.2017

У МЗС рекомендували українцям невідкладно залишити Лівію

2 хв читати
У МЗС рекомендували українцям невідкладно залишити Лівію

У консульській службі Міністерства закордонних справ України рекомендують українцям залишити територію Лівії й утриматися від поїздок до цієї країни з огляду на складну ситуацію з безпекою.

"У зв'язку зі складною безпековою ситуацією в Лівії, активною діяльністю на її території терористичних угруповань, зростанням кількості випадків вчинення насильницьких дій (збройних нападів, захоплення у заручники) щодо іноземних громадян, працевлаштованих у Лівії, у тому числі в місцевих медичних закладах, систематичними затриманнями в територіальних водах цієї країни морських суден, до складу екіпажів яких входять й українські моряки, МЗС України вкотре закликає громадян України утриматися від поїздок до Лівії, а тим, хто продовжує перебувати в згаданій державі, невідкладно залишити її територію", - йдеться в повідомленні на сайті консульської служби МЗС України, оприлюдненому в четвер.

У дипслужбі зазначили, що недотримання цих рекомендацій загрожує життю громадян, оскільки лівійська влада не здатна гарантувати безпеку та правопорядок на всій території країни.

У консульській службі звернули увагу на те, що можливості реагування та захисту українських громадян у цій країні обмежені з огляду на нездатність органів державної влади Лівії виконувати свої функції, а також передислокацію посольства України в Лівії до Тунісу через загрозу безпеці його персоналу.

У МЗС закликали українців у разі потреби отримати допомогу щодо виїзду з Лівії та повернення в Україну звернутися до посольства за телефоном + (216) 94127342 або написати на електронну пошту: emb [email protected], також можна телефонувати на цілодобову гарячу лінію МЗС України + 38-044-238-16-57 або писати на e-mail: cons [email protected].

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА