09:29 05.05.2017

Україна й далі обстоюватиме в Європарламенті збільшення квот на агропродукцію - Микольська

2 хв читати
Україна й далі обстоюватиме в Європарламенті збільшення квот на агропродукцію - Микольська

Уряд України продовжить відстоювати необхідність ухвалення Європарламентом рішення про збільшення квот на українську продукцію АПК, незважаючи на негативний вердикт комітету з міжнародної торгівлі, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, торговий представник України Наталія Микольська.

За словами Н.Микольської, голосування комітету з міжнародної торгівлі є лише проміжним етапом, остаточне рішення приймає Європарламент.

"Тому ми, уряд спільно з Верховною Радою України, з президентом України продовжимо роботу з Європарламентом і Єврокомісією та іншими інститутами Європейського Союзу з метою якнайшвидшого ухвалення законодавчого пакета про підтримку торгових преференцій, адже ми працювали і будемо працювати для розширення присутності українських експортерів на європейському ринку ", - сказала вона.

Заступник міністра додала, що майбутнє голосування в Європарламенті щодо розширення квот надзвичайно важливе для України не тільки з економічної, але і політичної точки зору.

"Українська сторона підкреслює політичну важливість додаткових преференцій як сигналу єдності європейської спільноти з зусиллями України, які здійснюються в контексті протистояння торговій, транзитній і фінансовій агресії з боку РФ", - додала вона.

Як повідомлялося, комітет Європарламенту з міжнародної торгiвлi 4 травня проголосував проти збільшення квот на імпорт української пшениці, томатів і сечовини.

У вересні 2016 року Єврокомісія запропонувала підвищити квоти на низку товарних позицій з України. Йшлося про можливість збільшення квоти на кукурудзу - на 650 тис. т, пшеницю - 100 тис. т, ячмінь - 350 тис. т, крупу і оброблене зерно - на 7,8 тис. т, овес - 4 тис. т, мед - 3 тис. т, виноградний сік - 500 т, перероблені томати - 5 тис. т.

У березні 2017 року Комітет Європарламенту з аграрних питань проголосував проти збільшення квот на зернові і перероблені томати з України.

Відповідно до угоди про асоціацію з ЄС Україна може без мит постачати в Євросоюз 36 товарних позицій в рамках затверджених обсягів тарифних квот. Квоти на поставки для яловичини становлять 12 тис. т, молока, йогуртів, кисломолочних продуктів - 8 тис. т, сухого молока - 1,5 тис. т, вершкового масла - 1,5 тис. т, яєчних продуктів - 1,5 тис . т, яєць - 3 тис. т, свинини - 40 тис. т.

Обсяги тарифних квот, передбачені автономними торговими преференціями ЄС, із пшениці становили 950 тис. т, ячменю - 250 тис. т, кукурудзи - 400 тис. т, цукру - 20 тис. т, меду - 5 тис. т, оброблених томатів - 10 тис. т, виноградного і яблучного соку - 10 тис. т, вівса - 4 тис. т, часнику - 500 т.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА