19:09 05.05.2017

Коломойський і Боголюбов ініціюють звільнення ради директорів JKX

2 хв читати
Коломойський і Боголюбов ініціюють звільнення ради директорів JKX

Підконтрольна екс-акціонерам ПриватБанку (Київ) Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову компанія Eclairs Group Limited, якій належить 27,5% акцій компанії JKX Oil&Gas plc з активами в Україні та Росії, запропонувала звільнити всіх сімох членів ради директорів компанії.

Як зазначено в біржовому повідомленні JKX у п'ятницю, цього дня вона отримала відповідний запит від Eclairs Group про включення цього пункту до порядку денного чергових щорічних зборів акціонерів.

Нафтогазова компанія нагадує, що 20 квітня Eclairs Group ініціювала свого директора Михайла Бакуненка до ради директорів JKX.

"Спільне прочитання цих запитів, як здається, свідчить, що метою Eclairs є те, щоб Бакуненка було призначено єдиним директором компанії - сценарій, за якого компанія порушить і Companies Act, і свої статутні документи", - зазначає JKX.

Директори наголосили, що нині перебувають у пошуку рекомендацій акціонерам у відповідь на цю пропозицію великого акціонера і просять інших акціонерів не вдаватися до жодних дій.

М.Бакуненко до кінця 2015 року входив до правління "Укрнафти", відповідаючи за корпоративний розвиток і стратегію, а потім очолив Eclairs Group.

Нинішній склад ради директорів JKX було обрано на зборах акціонерів наприкінці січня 2016 року, що відбулися з ініціативи російської Proxima Capital Group (PCG), заснованої та очолюваної колишнім заступником голови Альфа-Банку Володимиром Татарчуком. Менеджмент компанії намагався обмежити право найбільших акціонерів - Eclairs Group і Glengary Overseas - на голосування, але суд дозволив їм взяти участь у голосуванні.

Новими директорами стали Пол Остлінг (Paul Ostling, екс-менеджер Ernst&Young і член ради директорів "Уралкалію"), Том Рід (Tom Reed) і Рассел Хор (Russell Hoare). Крім того, до ради директорів було введено як невиконавчих директорів В.Татарчука і Володимира Русинова, які представляють інтереси Proxima Capital Group - другого за величиною акціонера.

За кадрові зміни проголосували 68-71% акціонерів (без урахування голосів Eclairs Group Ltd. і Glengary Overseas Ltd.), або 69-82% акціонерів (з урахуванням голосів цих акціонерів).

Потім у квітні того ж року рада директорів JKX поповнилася ще двома незалежними членами. Ними стали керівник американської Sanchez Production Partners, один із засновників Vista Tex Energy LLC Алан Бігмен (Alan Bigman) і член наглядової ради Московського кредитного банку, голова правління російської інвесткомпанії UFG Asset Management Бернард Сачер (Bernie Sucher).

Найбільшими акціонерами JKX є Eclairs Group І.Коломойського та Г.Боголюбова - 27,54% акцій, Glengary Overseas Limited Олександра Жукова - 11,45% акцій, Proxima Capital Group - 19,92% акцій.

JKX у 2016 році скоротила чистий збиток у 2,2 раза - до $37,12 млн, її виручка знизилася на 16,6% - до $73,85 млн.

В Україні JKX володіє Полтавською газонафтовою компанією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА