15:11 07.05.2017

І.Геращенко виступає за заборону в'їзду в Україну співробітникам російських ЗМІ, що порушували законодавство під час в'їзду в ОРДЛО

2 хв читати
І.Геращенко виступає за заборону в'їзду в Україну співробітникам російських ЗМІ, що порушували законодавство під час в'їзду в ОРДЛО

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко підтримала заборону на в'їзд в країну представникам російських ЗМІ, які порушили українське законодавство при в'їзді в окупований Росією Крим, і вважає за необхідне поширити цю практику й на тих, хто поза встановленим порядком відвідував окремі райони Донбасу.

"Підтримую і поділяю позицію Держприкордонслужби, також висловлену колегою (не родичі) Антоном Геращенком (радник глави МВС України, нардеп від "Народного фронту" – ІФ) про заборону на в'їзд в Україну тим журналістам, які протиправно відвідали окупований Крим. І ніякі це не журналісти, а пропагандисти. А про те, як все "погано" на Євробаченні вони й із-за поребрика напишуть. Так що нема чого тут у нас шастати", - написала вона на своїй сторінці в Facebook в неділю.

При цьому І.Геращенко також вважає, що заборону на в'їзд в Україну має бути введено і щодо тих пропагандистів, які незаконно, не через контрольні пункти в'їзду-виїзду, "а через неконтрольовані ділянки українсько-російського кордону заїжджали на окупований Донбас".

У зв'язку з цим перший віце-спікер українського парламенту закликала допомогти Держприкордонслужбі скласти списки таких осіб, "тому всім, хто відстежив на окупованому Донбасі всіляких російських пропагандистів – прохання інформувати про це наші спецслужби".

Як повідомлялося, 6 і 7 травня Державна прикордонна служба України не пропустила через кордон і заборонила в'їзд в Україну на 3 роки трьом співробітникам російських ЗМІ, які в порушення законодавства України відвідували тимчасово окупований Крим через тимчасово закриті пункти пропуску.

А.Геращенко наголосив, що представники російських ЗМІ, які незаконно відвідали тимчасово окупований Росією Крим і цим порушили українське законодавство, не будуть допущені на територію Української держави.

"Нікого з тих російських журналістів, хто акредитований в Києві на Євробачення і хто раніше порушував державний кордон України, незаконно відвідуючи Український Крим, не буде допущено на територію нашої країни", - написав він на своїй сторінці у Фейсбук в ніч на неділю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Литва передала Україні легкий штурмовик L-39 Albatros

Ворог завдав ударів по Одеській області ймовірно ракетами Х-59, поранено 5 осіб, серед них дитина - Сили оборони півдня

Окупанти протягом дня обстрілювали Нікопольський район, є руйнування - Дніпропетровська ОВА

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА