13:18 11.05.2017

З початку Євробачення по допомогу до Нацполіції звернулися 12 іноземців – Князєв

2 хв читати

З початку проведення міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2017" в Києві по допомогу до поліції звернулися 12 іноземців, 8 з яких постраждали від крадіжок, заявляє глава Національної поліції України Сергій Князєв.

"У більшості випадків вони ставали жертвами незначних матеріальних злочинів: 8 крадіжок - там вкрали 200 грн, там телефон або планшет. Більшу частина з них розкрито", - сказав С. Князєв під час виступу на засіданні Кабінету Міністрів у четвер.

Глава Нацполіції додав, що зафіксовано два випадки, коли іноземці були жертвами шахрайства і ще два - нещасного випадку.

С. Князєв наголосив що безпека гостей конкурсу є пріоритетом найближчій діяльності поліції.

У свою чергу, заступник глави Нацполіції України Костянтин Бушуєв розповів журналістам у четвер у Києві, що серйозних інцидентів, пов'язаних із проведенням конкурсу Євробачення-2017 в Києві та з його гостями, не відбувалося: "Якихось екстраординарних фактів правопорушень щодо іноземців не було. Були несуттєві адміністративні моменти, було кілька кримінальних правопорушень, пов'язаних із майновим станом гостей нашої держави".

Він наголосив: "Загалом Євробачення проходить абсолютно спокійно".

За словами К. Бушуєва, кількість особового складу поліції, залучена до охорони правопорядку, адекватно справляється з викликами та загрозами.

"Відкриття червоної доріжки і першого півфіналу показали готовність і правоохоронних органів, і загалом учасників до проведення конкурсу на дуже позитивному рівні та позитивній ноті", - наголосив він.

Уточнюючи інформацію про майнові злочини, К. Бушуєв повідомив, що є кілька заяв, пов'язаних із зникненням незначних сум грошових коштів в іноземців. "Незначні суми, по-моєму, в районі 200 євро, а також є інформація про те, що під час проведення Євробачення в Києві знайшли ноутбук, який зник під час проведення Євробачення в 13-му році", - сказав він.

Загалом, як зазначив заступник голови Нацполіції, немає гучних фактів правопорушень, які б давали підстави для занепокоєння щодо правопорядку і безпеки під час проведення Євробачення.

Перший півфінал Євробачення відбувся 9 травня, другий відбудеться 11 травня, фінал – 13 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА