14:13 12.05.2017

Гірники копальні "Євраз-Суха Балка" припинили страйк

2 хв читати
Гірники копальні "Євраз-Суха Балка" припинили страйк

Шахтарі копальні ПАТ "Євраз-Суха Балка" (Кривий Ріг Дніпропетровської обл.) припинили страйк і піднялися на поверхню, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у ТОВ "Євраз-Україна" у п'ятницю.

"Всі працівники копальні 12 травня піднялися на поверхню", - констатували в прес-службі підприємства.

При цьому в прес-службі нагадали, що понад дві доби працівники двох шахт залишалися на своїх робочих місцях, вимагаючи підвищення заробітної плати.

"11 травня на копальні були припинені всі види робіт задля безпеки протестувальників. Сьогодні на підприємстві оголошено повний простій. Протягом дня керівники копальні перебували в шахтах. Після переговорів робітники погодилися піднятися на поверхню і в 1:00 виїхали з шахт. Переговори з профспілками і протестувальниками тривають", - зазначили в прес-службі.

Як повідомлялося, в Кривому Розі страйкують шахтарі трьох підприємств - Криворізького залізорудного комбінату (КЗРК), ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" і рудника ПАТ "Євраз-Суха Балка", вимагаючи підвищення зарплати.

Зокрема, адміністрація "Євраз Суха Балка" пообіцяла протестувальникам з 1 травня підвищити зарплати на 12%, проте гірники погоджуються на не менш 20% і подальше поетапне підвищення на 30% до серпня. Вони продовжують перебувати на глибині 1,343 тис. м.

Копальня "Євраз Суха Балка" - одне з провідних підприємств гірничодобувної галузі в Україні. Спеціалізується на видобутку залізної руди підземним способом. До складу підприємства входять шахти "Ювілейна" та ім. Фрунзе.

"Євраз-Суха Балка" спеціалізується на видобутку та виробництві товарної залізної руди, до якої належить агломераційна руда (вміст заліза 56-60%) і доменна руда (47% - 50%). Входить до групи Evraz (РФ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА