01:52 14.05.2017

Бойовики другу добу активно обстрілюють населені пункти - СЦКК

2 хв читати
Бойовики другу добу активно обстрілюють населені пункти - СЦКК

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) підтверджує використання бойовиками забороненого мінськими домовленостями озброєння при обстрілі українських населених пунктів і інфраструктури, повідомили в прес-центрі штабу АТО.

"Українська сторона СЦКК констатує, що незаконні збройні формування ОРДЛО нехтуючи всіма мінськими домовленостями і Міжнародним гуманітарним правом вже другу добу поспіль активно застосовують заборонене озброєння по позиціях Збройних сил України, важливих об'єктах інфраструктури і відкривають вогонь по населеним пунктам уздовж всієї лінії розмежування", - йдеться в повідомленні штабу на сторінці в "Фейсбук" в ніч на неділю.

Протягом 13 травня станом на 00.00, зафіксовано 62 порушення режиму припинення вогню з боку НЗФ в тому числі із застосуванням забороненого озброєння: 60 пострілів реактивної системи залпового вогню "Град", 15 снарядів артилерії калібром 152-мм, 12 снарядів артилерії калібром 122-мм , 131 міна калібру 120-мм, 183 мін калібру 82-мм, АГС, БМП і всі види стрілецької зброї. Обстріли бойовики здійснювали по позиціях Збройних сил України, а також по ділянках місцевості поблизу населених пунктів Красногорівка, Новотроїцьке, Волноваха, Авдіївка, Луганське, Чермалик, Широкино, Кримське, Верхньоторецьке, Водяне, Троїцьке, Мар'їнка, Новозванівка і Новолуганське.

Разом з тим, 13 травня, близько 22.10 незаконними збройними формуваннями ОРДО був здійснений обстріл в напрямку населеного пункту Новолуганське із застосуванням РСЗВ "Град". В результаті обстрілу значні пошкодження отримало підприємство "Агро-Союз", де були зруйновані складські та ангарні приміщення, також постраждала свиноферма, тривають пожежі. Пострілами "Градів" було перебито лінію газопроводу до зазначеного населеного пункту. У штабі відзначають, що такі дії бойовиків це не тільки грубе порушення мінських домовленостей, а й справжній тероризм оскільки незаконне, безглузде і великомасштабне знищення і привласнення майна, яке не викликане військовою необхідністю є порушенням законів і звичаїв війни визначених Римським статутом Міжнародного кримінального суду, Женевської конвенції і Кримінальним кодексом України. На місці події працюють підрозділи ГСЧС, Національної поліції, а також представники української сторони СЦКК.

Крім того, протягом дня бойовики здійснили обстріл в напрямку населених пунктів Волноваха, Мар'їнка та Авдіївка із застосуванням артилерії калібром 152-мм і 82-мм мінометів. В результаті зруйновані житлові будинки, загинули четверо мирних жителів, ще один отримав важкі поранення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА