15:45 15.05.2017

ПриватБанк скликає збори власників євробондів

2 хв читати
ПриватБанк скликає збори власників євробондів

Державний ПриватБанк (Київ) 5 червня скликає збори власників єврооблігацій на $175 млн з погашенням 28 лютого 2018 року і на $200 млн з погашенням 23 січня 2018 року, повідомив емітент цінних паперів UK SPV Credit Finance plc (Великобританія) на веб-сайті Лондонської фондової біржі (LSE).

До порядку денного зборів включено питання про складання повноважень трасті (довірителя із цінних паперів) Deutsche Trustee Company Limited, призначення новим трасті Madison Pacific Trust Limited, інші процедурні питання.

Як повідомлялося, в рамках націоналізації Приватбанку його зобов'язання перед спеціально створеною британською компанією (SPV) - емітентом єврооблігацій - підлягали процедурі bail-in і були обмінені на акції додаткової емісії банку.

Потім Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, який ввів тимчасову адміністрацію в банк, продав всі його акції державі за 1 грн. Йдеться про три випуски єврооблігацій: на $175 млн за ставкою 10,875% з погашенням 28 лютого 2018 року, на $200 млн за ставкою 10,25% з погашенням 23 січня 2018 року, з яких $40 млн було погашено в серпні 2016 року, а також на $220 млн за ставкою 11% (облігації субординованого боргу) з погашенням у 2021 році.

Емітентом єврооблігацій з погашенням в січні і лютому 2018 року виступило зареєстроване у Великобританії спеціальне підприємство (special purpose vehicle, SPV) UK SPV Credit Finance plc. Єврооблігації з погашенням у 2021 році були емітовані через ICBC Standard Bank Plc (Великобритария), однак під час їх реструктуризації цей борг був переоформлений на UK SPV Credit Finance plc.

Після націоналізації Приватбанку компанія-емітент цінних паперів залишилася в його власності.

Умови емісії єврооблігацій з погашенням в 2018 році передбачають, що у разі визнання банку неплатоспроможним він переходить під управління ФГВФО. Фонд призначає тимчасового адміністратора у банк, уповноваженого на будь-які дії для відновлення платоспроможності банку.

Утримувачі євробондів Приватбанку, що мають різні випуски цінних паперів на загальну суму понад $120 млн, наприкінці грудня 2016 року об'єдналися в спеціальний комітет для спільного захисту своїх прав та інтересів. До комітету входять п'ять фондів, зокрема британські, американські та швейцарські.

Власники заявляли про намір оскаржити в Лондонському міжнародному арбітражному суді (London Court of International Arbitration) примусовий обмін цінних паперів на акції додаткової емісії банку і таким чином розраховують отримати як компенсацію своїх інвестицій іноземні активи банку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА