16:40 16.05.2017

ФДМ України звернувся до суду з позовом про розірвання угоди про купівлю "Укртелекому"

2 хв читати
ФДМ України звернувся до суду з позовом про розірвання угоди про купівлю "Укртелекому"

Фонд держмайна/(ФДМ) України подав до Господарського суду Києва позов до ТОВ "ЕСУ", ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України" (Укрексімбанк) про розірвання договору купівлі-продажу ВАТ "Укртелеком" та стягнення пені в розмірі 2,17 млрд грн.

Згідно з повідомленням на сайті ФДМ, підставою для звернення до суду є невиконання умов договору купівлі-продажу пакета акцій "Укртелекому", укладеним між ФДМ і "ЕСУ", і концепції післяприватизаційного розвитку національного оператора - невід'ємної частини договору.

На приватизаційному конкурсі в 2011 році було продано 92,791% статутного капіталу ВАТ "Укртелеком".

Як зазначив у коментарі "Інтерфакс-Україна" директор з корпоративних комунікацій "Укртелекому" Михайло Шуранов, враховуючи характер претензій ФДМ і їхній зв'язок із діями попередніх власників "Укртелекому", "ЕСУ" вважає за необхідне досягти розумного компромісу щодо виконання приватизаційних зобов'язань.

"Разом з тим "ЕСУ" захищатиме свою позицію і право власності на акції "Укртелекому", - сказав він.

Як повідомлялося, ФДМ в грудні 2016 року не погодила продаж ПАТ "Укртелеком" його "дочки" - ТОВ "ТриМоб", що володіє ліцензією на зв'язок третього покоління (3G), через те, що угода суперечить договору, укладеному під час продажу 92,79% акцій "Укртелекому" ТОВ "ЕСУ".

Як повідомили тоді агентству "Інтерфакс-Україна" у ФДМ, вказаний договір від 11 березня 2011 року містить застереження: до повного його виконання "ЕСУ" не повинно допустити продажу всієї або неповної частки майна "Укртелекому", ринкова вартість якого становить понад 10% статутного капіталу ПАТ.

У березні 2016 року ФДМ підтверджував, що відомство готує документи для проведення претензійно-позовної роботи щодо повернення "Укртелекому" в державну власність через невиконання "ЕСУ" приватизаційних зобов'язань.

В "Укртелекомі" тоді зазначили, що мажоритарний акціонер "Укртелекому" - "ЕСУ" (входить до групи "СКМ") - готовий обговорювати висновки, викладені в акті ФДМ за підсумками перевірки виконання "ЕСУ" приватизаційних зобов'язань або захищати свою позицію в суді.

У жовтні 2013 року 100% акцій компанії UA Тelecominvest Limited, якій належать 100% ТОВ "ЕСУ", що володіє 92,79% акцій "Укртелекому", придбала група "СКМ" бізнесмена Ріната Ахметова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА