11:55 17.05.2017

Експерти прогнозують збільшення відмов у в'їзді українцям до країн ЄС після введення "безвізу"

2 хв читати
Експерти прогнозують збільшення відмов у в'їзді українцям до країн ЄС після введення "безвізу"

Експерти громадської організації "Європа без бар'єрів" вважають, що з початком роботи безвізового режиму між Європейським Союзом та Україною збільшиться показник відмови у в'їзді для українців, зокрема через їхню низьку обізнаність про правила та переваги такого режиму.

"Ми вважаємо, що в рамках безвізового режиму показник відмов у в'їзді може збільшитися, саме через неготовність українців до безвізу", - сказала аналітик ГО "Європа без бар'єрів" Катерина Кульчицька під час круглого столу "Українська вимушена та трудова міграція до країн ЄС - поточна ситуація та потенціал" у Києві в середу.

Експерт констатувала, що українці недостатньо обізнані з правилами в'їзду та перебування в країнах ЄС із початком дії безвізового режиму.

"Необхідно продовжувати інформування громадян України щодо правил і переваг безвізового режиму. Не лише тих, які живуть на Західній Україні та є більш мобільними, які більше використовують можливості міжнародної міграції та з більшою ймовірністю використовуватимуть безвізовий режим, а й для жителів Східної та Центральної України, які через відсутність досвіду виїзду за кордон мають менше знань та можуть через некоректне використання безвізового режиму збільшувати показники відмов і нелегального перебування", - зазначила вона.

Крім того, К.Кульчицька поінформувала, що в рамках оновленого регламенту щодо припинення дії безвізового режиму для третіх країн відстежуватиметься, зокрема, кількість громадян, які перебувають у країнах ЄС нелегально.

"Один із перших показників, який контролюватиметься, - це кількість громадян у країнах ЄС із неврегульованим статусом, тобто громадяни, які перебувають там нелегально. Нині кількість українців із неврегульованим статусом є незначною, порівняно з великою кількістю тих, хто використовує легальні методи міграції, ті, хто отримують дозволи на постійне або тимчасове проживання, отримують шенгенські або національні візи", - розповіла експерт.

За її словами, показник нелегальних мігрантів після лібералізації візового режиму зростатиме. "Ми вважаємо, що показник нелегальних мігрантів після отримання Україною "безвізу" зростатиме, так само, як це відбувалося у 2013-2015 рр.", - уточнила аналітик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА