10:53 19.05.2017

Рішення щодо підвищення зарплати працівникам "ArcelorMittal Кривий Ріг" на 25-70% потребуватиме близько 1 млрд грн на рік

2 хв читати
Рішення щодо підвищення зарплати працівникам "ArcelorMittal Кривий Ріг" на 25-70% потребуватиме близько 1 млрд грн на рік

Рішення про підвищення заробітної плати працівникам Криворізького гірничо-металургійного комбінату ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" на 25-70% із 1 травня потребуватиме додаткових витрат у розмірі близько 1 млрд грн на рік, або 80 млн грн на місяць, поставить роботу підприємства на межу рентабельності, повідомив генеральний директор меткомбінату Парамжит Калон у відеозверненні до колективу комбінату.

За його словами, кошти на інвестиції виділяє ArcelorMittal - вони не залежать від прибутку підприємства, інакше було б неможливо реалізувати жоден інвестиційний проект.

"Прийняте рішення (щодо підвищення зарплати - ІФ) приведе нас до нульової прибутковості. І це максимум, що ми можемо зробити на сьогодні. Інші можливі підвищення зарплати просто не дозволять нам мати кошти для подальшого виживання заводу", - констатував гендиректор, при цьому наголосивши, що це робиться заради благополуччя працівників.

Як повідомлялося, "ArcelorMittal Кривий Ріг" підвищить зарплату робітникам підприємства на 25-70% з 1 травня 2017 - підвищення зарплати стосуватиметься робочих основних професій, задіяних у виробничих процесах.

При цьому за рівня зарплати, який раніше становив менше ніж 5000 грн, забезпечено підвищення оплати праці на 60-70%, за рівня зарплати від 5000 грн до 6000 грн - 40%, 6000-7000 грн - 35%, 7000-8000 - 30%, 8000-9000 - 25%.

Підвищення зарплати адміністративним працівникам і керівництву ПАТ не передбачено.

Минулого тижня в Кривому Розі страйкували шахтарі трьох підприємств - Криворізького залізорудного комбінату (КЗРК), ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" і копальні ПрАТ "Євраз Суха Балка", вимагаючи підвищення зарплати.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і низкою малих компаній, зокрема ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн за стартової ціни 10 млрд грн, після чого меткомбінат було перейменовано на "Mittal Steel Кривий Ріг", а пізніше - на "ArcelorMittal Кривий Ріг".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА