17:24 19.05.2017

Представництво ЄС: Блокування соцмереж негативно впливатиме на свободу вираження думки

1 хв читати
Представництво ЄС: Блокування соцмереж негативно впливатиме на свободу вираження думки

У представництві Європейського Союзу зазначають, що рішення РНБО України про блокування російських соціальних мереж та інтернет-ресурсів є прерогативою української влади, але аргументи щодо національної інформаційної безпеки недостатні.

"Ми знаємо про рішення Ради національної безпеки і оборони України заблокувати кілька російських онлайн-сервісів, зокрема й популярні соціальні медіа-платформи в Україні в рамках обмежувальних заходів, прийнятих Україною", - сказав у коментарі "Європейській правді" керівник відділу преси та інформації представництва ЄС Юргіс Вільчінскас.

Він зазначив, що Євросоюз "чув публічні заяви української влади, що рішення було прийнято, виходячи з інтересів національної інформаційної безпеки, і за останні місяці Україна була об'єктом численних кібератак і дезінформаційних кампаній".

"Ми визнаємо, що захист національної безпеки є прерогативою українського уряду", - наголосив представник ЄС.

Водночас Ю. Вільчінскас вказав, що ці аргументи не є достатніми. "Тим не менш, ми очікуємо, що влада має гарантувати, що обмежувальні заходи, прийняті з міркувань національної безпеки, не мають негативного впливу на фундаментальне право на свободу вираження поглядів", - наголосив дипломат.

За його словами, ЄС досі очікують докладних роз'яснень від української влади, "зокрема щодо тимчасового характеру санкцій".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА