12:28 22.05.2017

НАБУ розраховує завершити розслідування справи Насірова найближчими місяцями

2 хв читати
НАБУ розраховує завершити розслідування справи Насірова найближчими місяцями

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розраховує завершити розслідування провадження стосовно відстороненого глави Державної фіскальної служби (ДФС) Романа Насірова до кінця травня-початку червня.

"Ми плануємо цього місяця завершити досудове слідство і відкрити матеріали стороні захисту. Можливо, це буде наприкінці місяця, можливо, - на початку наступного", - сказав директор НАБУ Артем Ситник у понеділок у Києві в рамках тренінгу з питань боротьби з топ-корупцією, організованого Transparency International.

Як повідомлялося, Р.Насірова підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) підозрює Р.Насірова в тому, що він у період із травня 2015 року по березень 2016 року прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення сум платежів із рентної плати за користування надрами, задіяних у так званій газовій схемі Онищенка (народного депутата Олександра Онищенка, який виїхав за кордон - ІФ), що завдало збитків державі на загальну суму 2,019 млрд грн.

2 березня 2017 року детективи НАБУ оголосили про підозру в скоєнні злочину главі ДФС, після чого затримали його в лікарні "Феофанія".

У ніч на 7 березня Солом’янський райсуд м. Києва обрав Р.Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб з альтернативою застави в сумі 100 млн грн. Водночас Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд призначити Р.Насірову заставу в сумі 2 млрд грн.

Апеляційний суд м. Києва 13 березня 2017 року залишив рішення суду першої інстанції без змін.

16 березня стало відомо, що дружина Р.Насірова внесла за нього заставу в розмірі 100 млн грн, сам він вийшов із-під варти. Після цього Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила про наміри клопотати про накладення арешту на все майно Р.Насірова.

27 квітня вдень Солом’янський районний суд м. Києва продовжив на два місяці запобіжний захід Р.Насірову у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" після ранкової ракетної атаки відновила роботу вокзалу станції "Дніпро"

Ядерні об'єкти Ірану не постраждали під час ударів Ізраїлю по Ісфахану - МАГАТЕ

Кількість постраждалих на Дніпропетровщині зросла до 29 осіб - ДСНС

Сили оборони знищили вночі 15 ракет, 14 БПЛА і бомбардувальник Ту-22М3

Авіація НАТО піднімалася в повітря через російські атаки по Україні, повідомляють польські військові

Зеленський про атаку на Дніпро: Ми маємо завдати поразки російському терору

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У Синельниківському районі на Дніпропетровщині загинули шестеро людей, серед них діти 6 і 8 років

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА