16:27 22.05.2017

Затриманого на хабарі екс-співробітника НАБУ заарештовано судом з правом застави в 15 млн грн

2 хв читати
Затриманого на хабарі екс-співробітника НАБУ заарештовано судом з правом застави в 15 млн грн

Суд обрав затриманому на хабарі екс-співробітникові Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави в 15 млн грн, повідомила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган.

"Екс-співробітнику НАБУ, затриманого на хабарі в 150 тис. дол., обрали арешт на 2 місяці з можливістю внесення застави в 15 млн грн", - написала Л. Сарган на своїй сторінці в мікроблозі "Твіттер" у понеділок.

Як повідомлялося, 20 травня 2017 року прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган повідомила на Facebook, що співробітник НАБУ разом зі своїм спільником вимагали від власниці торгової марки та мережі магазинів $300 тис. за припинення стосовно неї кримінальної переслідування і закриття кримінального провадження. На одержання суми в $150 тис. співробітник НАБУ і його спільник були затримані співробітниками прокуратури Сумської області та СБУ.

Пізніше Л. Сарган також виклала на сторінці у Facebook фотокопії декларацій затриманого Олександра Самкового, в яких місцем роботи (станом на квітень) зазначено НАБУ.

Проте в Національному антикорупційному бюро України заявили, що затриманий не працює наразі в НАБУ, а декларація про його доходи з'явилася після звільнення, що, ймовірно, є помилкою при заповненні.

"Жоден із співробітників НАБУ не був затриманий у зв'язку з розслідуванням ГПУ фактів вимагання неправомірної вигоди від підприємниці з Сумській області... Чоловік, прізвище якого згадується в ЗМІ, не працює в Національному антикорупційному бюро з лютого 2017 року", - йдеться в повідомленні НАБУ на сторінці у Facebook.

При цьому в Бюро вказали, що посада, яку займав цей чоловік, зараз вакантна, прийом документів від кандидатів завершився 14 травня. У НАБУ також роз'яснили, що при звільненні службове посвідчення у цього працівника було вилучено.

22 травня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що в підозрі екс-співробітнику НАБУ зазначено, що він вимагав хабар для діючих співробітників правоохоронних органів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА