17:48 22.05.2017

Шувалова вигнано за межі України

2 хв читати
Шувалова вигнано за межі України

Заступника директора з розвитку компанії "Національні інформаційні системи", що виробляє новинні програми для телевізійного каналу "Інтер", громадянина РФ Ігор Шувалова вигнано за межі України, повідомляє радник міністра внутрішніх справ, наяродний депутат фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.

За його словами, І. Шувалову заборонено в'їзд до України на п'ять років.

"Сьогодні російський пропагандист, фактичний керівник інформаційної служби телеканалу "Інтер", шеф відомої провокаторки Марії Столярової Ігор Шувалов був видворений українськими прикордонниками за межі України із забороною в'їзду строком на п'ять років", - написав А. Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Посилаючись на оперативні дані, депутат розповів, що діяльність І. Шувалова використовували спецслужбаи РФ для висвітлення поширення в ЗМІ "спеціально підготовлених і резонансних матеріалів, що, зокрема, містять обвинувачення українського керівництва у військовому захопленні влади в 2014 році, також для зриву євроінтеграційних реформ в Україні.

Він також нагадав, що І. Шувалова вже висилали за межі України у березні 2014 року, але під тиском співвласників телеканалу "Інтер" на тодішнього глави СБУ Валентина Наливайченка це рішення було скасовано, "і Шувалов ще три роки продовжував виконувати завдання російської пропаганди, фактично керуючи інформаційним блоком "Інтера".

"Методи впливу на інформаційний простір України І. Шувалова і... М. Столярової були викриті і опубліковані фахівцями проекту "Миротворець" влітку 2016 року після аналізу оприлюднених у мережі Інтернет даних з електронних листувань М. Столярової та її відносин з І. Шуваловим", - додав А. Геращенко.

Як повідомлялося, у вересні 2016 року після блокування "Інтера" на телеканалі пообіцяли звільнити І. Шувалова і змінити контент та інформаційну політику. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, зокрема, заявляв, що "ідеолога інформаційної політики "Інтера" І. Шувалова мали вислати з країни".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА