20:07 22.05.2017

Бойовики 30 раз обстріляли позиції сил АТО з початку доби, одного українського військового поранено

2 хв читати
Бойовики 30 раз обстріляли позиції сил АТО з початку доби, одного українського військового поранено

Один український військовослужбовець дістав поранення внаслідок обстрілу з боку незаконних збройних формувань у понеділок з початку доби, повідомляє прес-центр штабу АТО у своєму зведенні станом на 18:00.

"Загалом з початку доби незаконні збройні формування 30 разів обстрілювали позиції Збройних сил України...З початку часу один військовослужбовець ЗСУ був поранений", - йдеться у звіті, опублікованому на сторінці прес-центру штабу АТО в соцмережі Facebook.

Як наголошується в повідомленні, бойовики двічі протягом дня застосовували важке артилерійське озброєння – на приморському (маріупольському) та донецькому напрямках.

15 із 30 обстрілів припали на приморський напрямок. "У першій половині дня бойовики здійснили потужний артилерійський обстріл наших укріплень у Гнутовом зі ствольної артилерії калібру 122 мм і 120-мм мінометів. Наші позиції в районі Новотроїцького та Красногорівки ворог стріляв з мінометів калібру 82 мм. Крім того, у Новотроїцькому та у Мар'їнці незаконні збройні формування обстрілювали наших військових з озброєння БМП", - йдеться в повідомленні.

Також бойовики обстріляли з гранатометів і стрілецької зброї опорні пункти сил АТО у Широкиному, Водяному, Павлополі та Богданівці.

На донецький напрямок припали 11 обстрілів із 30, важкого артилерійського озброєння калібру 122 мм бойовики застосували на початку доби по позиціях Збройних сил України біля села Луганського на Світлодарській дузі. "Наші опорні пункти в південному передмісті Авдіївки і біля Верхньоторецької бойовики кілька разів обстрілювали з 82-мм мінометів, гранатометів різних модифікацій, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Західніше під ворожим вогнем зі стрілецької зброї опинилося зміцнення сил АТО в районі Пісків", - повідомляється у звіті.

На луганському напрямку бойовики порушували режим припинення вогню 4 рази: з протитанкових ракетних комплексів обстріляли позиції у Новозванівці та Троїцького, у Новотошківському застосовували автоматичні станкові гранатомети, в районі Валуйського з боку бойовиків здійснювався снайперський вогонь.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА