01:45 23.05.2017

ЗМІ бойовиків поширюють фейк про обстріл Авдіївського коксохіму ВСУ

2 хв читати

Українська сторона СЦКК спростовує поширювану незаконними збройними формуваннями інформацію про нібито обстріли Збройними силами України Авдіївського коксохімічного заводу.

"Увечері, 22 травня, ЗМІ ОРДО поширили фейкову інформацію, нібито ВСУ обстріляли Авдіївський коксохімічний завод, в результаті чого на території підприємства сталося загоряння площею 1 гектар", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу в Фейсбук в ніч на вівторок з посиланням на заяву Української боку СЦКК.

В організації ретельно досліджували ситуацію, і констатують, що ця інформація абсолютно не відповідає дійсності. Ніякого обстрілу в районі заводу протягом доби спостерігачами СЦКК зафіксовано не було, і, відповідно, пожежі на території заводу не виникало.

Українська сторона СЦКК підкреслила, що, за словами одного з керівників заводу, завдяки забезпеченню безперебійного електроживлення, в останні місяці підприємство значно наростило виробничі потужності. Однією з особливостей технологічного процесу запуску коксових печей є періодичний потужний викид полум'я з труб на висоту до чотирьох метрів.

"З настанням темряви заграву над заводом видно з далекої відстані і його цілком можливо прийняти за пожежу, що і зробили проросійські найманці", уточнив керівник заводу.

Українська сторона СЦКК передбачає, що публікація подібних статей в ЗМІ ОРДЛО може передувати реалізації НЗФ справжніх агресивних намірів про нанесення вогневих ударів по критичним об'єктів цивільної інфраструктури Донбасу.

З метою запобігання екологічній катастрофі в регіоні Українська сторона СЦКК наполягає на тому, щоб Російська сторона СЦКК використовувала весь свій вплив на керівництво ОРДЛО щодо неухильного дотримання Мінських домовленостей, в тому числі і недопущення відкриття вогню по критично небезпечним екологічним об'єктам.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА