18:18 23.05.2017

Захист Януковича просить ВР створити ТСК

2 хв читати
Захист Януковича просить ВР створити ТСК

Адвокати екс-президента України Віктора Януковича просять Верховну Раду України створити тимчасову слідчу комісію (ТСК) для розслідування незаконного втручання генерального прокурора України Юрія Луценка, представників Державної судової адміністрації та держпідприємства "Інформаційні судові системи" в автоматизовану систему призначення суддів.

Як повідомив агентству Інтерфакс-Україна адвокат В.Януковича Віталій Сердюк, уже понад місяць правоохоронні органи ігнорують їхні вимоги розпочати розслідування незаконного втручання в автоматизовану систему призначення суддів, хоча заяву про скоєння злочину було подано ще 19 квітня.

Адвокат наполягає, що склад колегії суддів у справі про державну зраду В.Януковича був відомий журналістам і громадськості ще до того, як вона надійшла до Оболонського районного суду м. Києва.

Захист екс-президента також подав ще одну заяву щодо бездіяльності правоохоронних органів у Печерському районному суді м. Києва, який своїми рішеннями від 28 квітня і 15 травня зобов'язав поліцію розглянути заяви про скоєння злочинів під час призначення суддів.

Крім того, В.Сердюк назвав очікуваним рішення, ухвалене у вівторок, 23 травня, Вищим спеціалізованим судом з розгляду цивільних і кримінальних справ, який відмовився змінювати підсудність справи про держзраду та передати її з Оболонського райсуду Києва до іншого суду.

"Саме через таку бездіяльність з боку судових і правоохоронних органів ми вимушені звернутися до Верховної Ради з проханням створити тимчасову слідчу комісію для забезпечення чесного, об'єктивного та неупередженого розслідування цього кримінального правопорушення", - зазначив адвокат.

Раніше, 23 травня, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ відмовив у задоволенні клопотання захисту екс-президента України про зміну підсудності розгляду справи про державну зраду.

Раніше захист В.Януковича звернувся до спецсуду у зв'язку з начебто втручанням у судову автоматизовану систему розподілу суддів.

В.Янукович із 28 листопада 2016 року є підозрюваним у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених із метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України) та ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА