11:58 24.05.2017

Не розкрито понад 600 зареєстрованих МКЧХ випадків зникнення безвісти під час конфлікту на Донбасі

2 хв читати
Не розкрито понад 600 зареєстрованих МКЧХ випадків зникнення безвісти під час конфлікту на Донбасі

У Міжнародному комітеті Червоного Хреста (МКЧХ) зазначають, що через три роки від початку конфлікту на сході України кілька тисяч осіб досі вважаються зниклими безвісти, при цьому їх точна кількість невідома, проте понад 600 зареєстрованих МКЧХ таких випадків залишаються нерозкритими.

"Понад 600 зареєстрованих МКЧХ випадків зникнення безвісти залишаються нерозкритими. Переважна більшість зниклих осіб становлять чоловіки, а близько половини всіх випадків, над якими МКЧХ працює ще з початку конфлікту, стосуються зникнення цивільних осіб", - йдеться в оприлюдненій в середу прес-службою МКЧХ інформації.

Проведене МКЧХ в 2016 році дослідження показало, що люди, які розшукують своїх зниклих рідних, потребують психологічної та психосоціальної допомоги. Для задоволення цієї потреби МКЧХ в жовтні 2016р запустив програму "Супровід" для невеликої кількості сімей і в цьому році планує розширити її.

Крім того, судово-медичні експерти МКЧХ проводять навчальні заходи і надають технічну та матеріальну допомогу для проведення ексгумації, експертизи та ідентифікації людських останків, співпрацюючи з пошуковими групами, органами поліції і судово-медичними експертами.

"Ми пропонуємо свої послуги всім, хто шукає контакту або новини про родичів, які пропали безвісти, або з якими їх розділили. Разом з місцевими відділеннями Червоного Хреста співробітники МКЧХ активно надають допомогу сім'ям, які розшукують зниклого родича. Люди мають право знати, що трапилося з їхніми рідними", - цитує прес-служба главу делегації МКЧХ в Україні Алана Ешліманна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА