12:09 24.05.2017

Матіос: Обшуки в обласних податкових відбуваються у справі про податкові майданчики, пов'язані з екс-міністром Клименком

2 хв читати
Матіос: Обшуки в обласних податкових відбуваються у справі про податкові майданчики, пов'язані з екс-міністром Клименком

Правоохоронці наразі проводять у 15 обласних України операцію щодо колишніх керівників обласних управлінь Міністерства доходів і зборів, які були причетні до організації функціонування т.зв. податкових майданчиків, пов'язаних з екс-міністром доходів і зборів України Олександром Клименком, повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

"24 травня 2016 року за рішенням генпрокурора, економічний блок злочинної організації Януковича був переданий на розслідування в Головну військову прокуратуру, частина військових проваджень уже спрямована до суду, щодо екс-міністра доходів і зборів Клименка вже розпочато досудове розслідування і він уже притягнутий до кримінальної відповідальності за 3 млрд незаконно відшкодованих ПДВ. Зараз триває операція щодо перших керівників і їхніх заступників усіх 15 обласних управлінь міністерства доходів і зборів на той момент, так званих державних податкових адміністрацій, безпосередньо причетних до організації функціонування так званих податкових майданчиків, у результаті чого держава недоотримала... 97 млрд грн", - сказав А.Матіос на брифінгу в аеропорту "Жуляни" (Київ) у середу.

За його словами, 97 млрд грн – це "встановлена і доведена сума" і "один з векторів збагачення в системі Міністерства доходів і зборів". "Ми вже відпрацювали частину незаконно повернутого ПДВ - це 3 млрд грн", - сказав головний військовий прокурор.

А. Матіос також звернувся до представників реального сектору економіки з проханням повідомляти інформацію щодо розслідування цієї справи.

Головний військовий прокурор України також повідомив, що під час обшуку в одного з керівників Луганської податкової адміністрації Антипова, якого також затримали, правоохоронці виявили 3,8 млн дол., які, за словами А. Матіоса, були "у нього просто в сумці при собі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА