20:32 24.05.2017

САП планує максимум до середини червня оголосити про завершення розслідування "справи Насірова"

1 хв читати
САП планує максимум до середини червня оголосити про завершення розслідування "справи Насірова"

Заступник генерального прокурора - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький розраховує максимум до середини червня оголосити про завершення розслідування справи відстороненого глави Державної фіскальної служби (ДФС) Романа Насірова.

"Як я і говорив, плануємо до кінця місяця, максимум до середини червня, це провадження якщо не направити до суду, то оголосити про його завершення й надати стороні захисту для ознайомлення з матеріалами", - сказав Н.Холодницький в ефірі телеканалу "112.Україна" в середу.

Як повідомлялося, Р.Насірова підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) підозрює Р.Насірова в тому, що він у період із травня 2015 року по березень 2016 року прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення сум платежів із рентної плати за користування надрами, задіяних у так званій газовій схемі Онищенка (народного депутата Олександра Онищенка, який виїхав за кордон - ІФ), що завдало збитків державі на загальну суму 2,019 млрд грн.

2 березня 2017 року детективи НАБУ оголосили про підозру в скоєнні злочину главі ДФС, після чого затримали його в лікарні "Феофанія".

27 квітня вдень Солом’янський районний суд м. Києва продовжив на два місяці запобіжний захід Р.Насірову у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА