10:23 25.05.2017

Стокгольмський арбітраж може до кінця травня винести основне рішення

1 хв читати
Стокгольмський арбітраж може до кінця травня винести основне рішення

Стокгольмський арбітраж до кінця травня 2017 року може винести основне рішення за контрактом на постачання газу між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" (РФ), а потім його деталізувати, повідомив журналістам головний комерційний директор НАК Юрій Вітренко.

"Поки що ми чекаємо до кінця травня Стокгольма рішення, яке буде формальним юридичним рішенням", - сказав він.

"Можливо, рішення деяких питань перенесено на більш пізній термін. Можливо, червень, а, можливо, не червень, це ще обговорюється, немає ніяких інших індикацій", - додав Ю. Вітренко.

Як повідомлялося, згідно зі звітом "Газпрому", рішення Арбітражного суду Торгової палати Стокгольма за контрактом з НАК "Нафтогаз України" на поставку газу очікується 30 червня. Водночас у НАК очікують рішення до кінця травня.

Станом на початок квітня 2017 року взаємні претензії "Газпрому" і "Нафтогазу" за контрактом купівлі-продажу газу становили близько $45,7 млрд і $17,9 млрд відповідно.

Фінансові претензії "Нафтогазу" за контрактом передбачають відшкодування переплати за газ ($17,9 млрд), претензії "Газпрому" – неоплачені рахунки за листопад 2013 - травень 2014 рр. ($2,9 млрд) і оплата не поставленого газу на вимогу "бери або плати" ($42,8 млрд).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА