15:42 25.05.2017

Затримано ще одного підозрюваного в сутичках 9 травня в Дніпрі

2 хв читати
Затримано ще одного підозрюваного в сутичках 9 травня в Дніпрі

Слідчі в справі про сутички, що сталися в Дніпрі 9 травня, затримали ще одного підозрюваного, якого раніше було оголошено в розшук.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області, затриманому інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 1 ст. 294 та ч. 2 ст. 296 КК України (масові заворушення і хуліганство). Прокуратура клопотатиме про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

"На сьогодні у справі повідомлено про підозру 14 особам, причетним до скоєння злочинів 9 травня 2017 року в Дніпрі під час проведення святкових заходів, шістьох із них оголошено в розшук. Серед підозрюваних є організатори, координатори й активні учасники масових заворушень, а також "касири", які оплачували виконану роботу так званих тітушків. Четверо підозрюваних перебувають під вартою", - йдеться в повідомленні.

За словами правоохоронців, з одним із підозрюваних, який допомагав слідству і надавав важливі свідчення, укладено угоду про визнання винуватості. У рамках інкримінованої йому статті 293 КК України (групове порушення громадського порядку) суд призначив йому покарання у вигляді штрафу.

Як повідомлялося, прокуратура оскаржила обрання запобіжного заходу для підозрюваного в частині можливості виходу з-під варти під заставу в 128 тис. грн, проте Апеляційний суд Дніпропетровської області апеляційну скаргу прокуратури не задовольнив.

Досудове розслідування триває.

9 травня в Дніпрі під час заходів, присвячених Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, "тітушки" та поліцейські побили учасників АТО.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко 24 травня заявив про наявність у слідства фактів про те, що "тітушки", які влаштували масові заворушення в Дніпрі 9 травня, були підготовлені й організовані в штабі партії "Опозиційний блок" у Дніпропетровській області особисто народним депутатом фракції "Опозиційний блок" Олександром Вілкулом.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА