16:42 25.05.2017

Справу патрульного Олійника розгляне суд присяжних

2 хв читати

Голосіївський районний суд Києва на підготовчому засіданні в четвер задовольнив клопотання співробітника Управління патрульної поліції в Києві Сергія Олійника про розгляд кримінального провадження за обвинуваченням його у вбивстві пасажира під час переслідування BMW судом присяжних.

"За результатами засідання суд ухвалив обвинувальний акт до розгляду по суті і задовольнив клопотання підозрюваного про розгляд даного кримінального провадження судом присяжних. Крім того, суд задовольнив клопотання державного обвинувача щодо продовження обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання і відсторонення його від посади до 23.07.2017", - повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Наступне засідання призначене на 2 липня, суд затвердить порядок дослідження доказів у справі.

Як повідомлялося, в ніч на 7 лютого 2016 року поліцейські Києва застосували табельну зброю для зупинки автомобіля BMW, водій якого влаштував погоню вулицями столиці. При цьому був смертельно поранений пасажир автомобіля. Поліцейські, які брали участь у переслідуванні та затриманні, на час перевірки відсторонені від служби.

Печерський районний суд Києва ухвалив взяти під варту інспектора управління патрульної поліції Києва С.Олійника, який стріляв по автомобілю BMW під час переслідування.

Що стосується водія авто Ростислава Храпачевського, то щодо нього спочатку було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України (погрожування або насильство щодо працівника правоохоронного органу). 1 березня 2016 року Голосіївський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, проте 10 березня Апеляційний суд змінив Р.Храпачевському запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт з можливістю застосування електронного засобу контролю.

У листопаді слідчі прокуратури Києва завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо С.Олійника, йому повідомили про підозру у вчиненні навмисного вбивства і перевищенні службових повноважень.

У грудні прокуратура Києва направила до суду обвинувальний акт щодо С.Олійника.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА