17:12 26.05.2017

Генпрокурор підтвердив, що нардеп Бобов перерахував до держбюджету майже 38 млн грн

2 хв читати
Генпрокурор підтвердив, що нардеп Бобов перерахував до держбюджету майже 38 млн грн

Народний депутат України з групи "Відродження" Геннадій Бобов сплатив близько 37,9 млн грн податкової недоїмки на рахунки Держказначейства, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Народний депутат Геннадій Бобов дотримав слова і сплатив визначену ДФС (Державною фіскальною службою - ІФ) суму податкової недоїмки в 37 млн 866 тис. 045 грн 02 коп. На рахунок Держказначейства. Гідний приклад", - написав генпрокурор на сторінці у Facebook у п'ятницю.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган пояснила, що подання на зняття депутатської недоторканності буде відкликане після рішення слідчого про закриття відповідного кримінального провадження.

"Подання на зняття депутатської недоторканості, подане до ВР, буде відкликане після рішення слідчого про закриття провадження в установленому законом порядку", - написала Л.Сарган у Twitter.

Раніше генпрокурор, звітуючи у Верховній Раді 24 травня, заявив, що Г.Бобов згоден з висунутими йому Генпрокуратурою України звинуваченнями щодо порушень під час сплати податків і готовий сплатити $1 млн несплачених податків.

Генпрокуратура України підготувала подання до ВР про зняття депутатської недоторканності з депутатів Г.Бобова, Євгена Дейдея та Андрія Лозового. "В ході спільної перевірки поданих електронних декларацій ГПУ, САП та НАБУ до Верховної Ради України підготовлені подання на зняття депутатської недоторканності з народних депутатів Геннадія Бобова (ст. 212, 366 прим. 1 КК України), Євгена Дейдея (ст. 368 прим. 2 КК України) і Андрія Лозового (ст. 212, 368 прим. 2 КК України)", - написав генпрокурор Ю.Луценко на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю, 19 травня.

Ст. 212 Кримінального кодексу України - "Ухилення від сплати податків і зборів", ст. 366-1 КК - "Декларування недостовірної інформації", ст. 368-2 КК - "Незаконне збагачення".

23 травня прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що подання на народних депутатів А.Лозового та Є.Дейдея повернено на доопрацювання.

У свою чергу народний депутат із фракції "Народний фронт" Антон Геращенко заявив, що подання на зняття недоторканності з Г.Бобова може бути відкликано з парламенту, якщо він сплатить необхідну суму податків.

26 травня Г.Бобов заявив, що перерахував до державного бюджету всі кошти, які вимагали правоохоронні органи. "Сьогодні зранку перерахував до державного бюджету всі кошти, згідно з вимогами представників держави. Я виконав свої зобов'язання в повному обсязі, хоча і не погоджуюся з ними. Але я дію і буду діяти виключно в рамках закону. Переконаний, що остаточну крапку в цій справі поставить суд", - написав він у Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА