19:24 26.05.2017

Один український військовий поранений у зоні АТО в п'ятницю, бойовики здійснили 26 обстрілів

2 хв читати
Один український військовий поранений у зоні АТО в п'ятницю, бойовики здійснили 26 обстрілів

Незаконні збройні формування 26 разів обстріляли позиції сил антитерористичної операції на сході України в п'ятницю, зокрема з використанням забороненого Мінськими домовленостями важкого озброєння, один український військовий був поранений, повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою. Від початку доби підрозділи російсько-терористичних військ 26 разів відкривали вогонь по опорних пунктах українських захисників. Неодноразово бойовики вели вогонь і з важкого артилерійського озброєння, застосування якого суворо заборонено Мінськими домовленостями... В результаті бойових дій від початку доби один військовослужбовець ЗСУ був поранений", - йдеться у зведенні штабу станом на 18:00 26 травня, оприлюдненому на сторінці прес-центру в соцмережі Facebook.

Як зазначено в повідомленні, на приморському (маріупольському) напрямку в першій половині дня бойовики кілька разів обстріляли позиції сил АТО біля с.Чермалик зі 120-мм мінометів, а укріплення сил АТО поблизу Павлополя - зі 122-мм артилерійських систем. Там же, а також біля Гнутового бойовики стріляли з мінометів, озброєння БМП і зенітної установки.

Північніше, біля Мар’їнки, незаконні збройні формування застосовували 82-мм міномети і гранатомети різних модифікацій. Поруч, на підступах до Красногорівки, було зафіксовано снайперський вогонь. Захисники Широкиного потрапили під обстріл з автоматичних станкових гранатометів.

На донецькому напрямку ситуація в п'ятницю відносно стабілізувалася, але обстріли не припинилися. Найбільше бойовики обстрілювали військових, які тримають оборону в районі Луганського Бахмутського району на Світлодарській дузі, із застосуванням бойових машин піхоти, гранатометів і великокаліберних кулеметів.

З околиць тимчасово окупованої Горлівки незаконні збройні формування обстрілювали позиції сил АТО біля Зайцевого Бахмутського району з гранатометів і стрілецької зброї. У передмісті Авдіївки противник застосовував 82-мм міномети і кулемети.

На луганському напрямку від початку доби бойовики чотири рази відкривали вогонь по опорних пунктах сил АТО біля Новотошківського з автоматичних станкових гранатометів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

Генпрокурор: У результаті дій агресора загинуло понад 12 тис. мирних українців, серед них 543 дитини

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА