20:26 26.05.2017

Нацполіція розслідує завищення цін на закупівлю рухомого складу "Укрзалізницею"

2 хв читати
Нацполіція розслідує завищення цін на закупівлю рухомого складу "Укрзалізницею"

Головне слідче управління Національної поліції України 26 травня відкрило кримінальне провадження за фактом завищення ціни закупівлі рухомого складу на 185 млн грн, повідомляє прес-служба Нацполіції.

"Вартість закупівлі одного піввагона на основі дослідження ринку та фактичного замовлення для січня 2017 визначалася на рівні від 780 тис. до 800 тис. грн без ПДВ", - йдеться в повідомленні.

Згідно з ним, посадові особи "Укрзалізниці" за відсутності погодження всіх членів експертної комісії, яку було створено з метою визначення вартості зазначених вагонів, підписали протокол погодження ціни піввагона, завищеної приблизно на 76 тис. грн кожен.

"Отже, ціна всієї оголошеної партії (2465 піввагонів) була завищена на 185 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Водночас у відкритому листі ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" (КВБЗ, Кременчук Полтавської обл.) до газети "Урядовий кур'єр" зазначено, що експертна комісія за участю фахівців Національного комітету з промислового розвитку, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, "Укрзалізниці" та вагонобудівних заводів КВБЗ, "Азовмашу", "Дніпровагонмашу" та Попаснянського вагоноремонтного заводу та низки інших підприємств дійшла висновку, що лише витрати на матеріали, комплектуючі та енергоносії під час виробництва вантажного піввагона становлять 812 тис. грн, а з урахуванням витрат на транспортні витрати, заробітну плату - пряма витрата на виробництво одного піввагона становить понад 857 тис. грн.

Згідно з листом, керівники "Укрзалізниці", що входили до експертної комісії, погодилися з цими переконливими доказами, підписали підсумкові документи. В результаті з урахуванням середнього рівня загальновиробничих витрат і мінімального рівня рентабельності визначено ринкову ціну піввагона на візках, модернізованих за проектом С14.01, на рівні 1,14 млн грн.

"Протокол погодження цієї ціни 12 квітня 2017 року підписали член правління ПАТ "Укрзалізниця" Іренеуш Василевський і керівник експертної групи від Національного комітету з промислового розвитку Олег Крехівський. Під час повторного оголошення тендера "Укрзалізницею" враховані рекомендації експертної комісії, тендер відбудеться наприкінці травня, ціна замовника, тобто "Укрзалізниці", - 1 млн 14 тис. грн", - йдеться в листі.

Як повідомлялося, 25 квітня з’явилася інформація, що філія "Дарницький вагоноремонтний завод" ПАТ "Укрзалізниця" поточного тижня планує повторно оголосити процедуру закупівлі 2465 піввагонів. Середня вартість виготовлення піввагона, зазначена в комерційних пропозиціях виробників, які вони надали в січні, становила - 1,057 тис. грн без ПДВ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА