13:34 29.05.2017

Парубій: РФ розмістила в Криму ядерну зброю

1 хв читати
Парубій: РФ розмістила в Криму ядерну зброю

Російська Федерації має намір розмістити на території окупованого Криму ядерне наступальне озброєння, заявив голова Верховної Ради України Андрій Парубій на засіданні Парламентської асамблеї НАТО в Тбілісі в понеділок.

"Нині Росія проводить посилену мілітаризацію незаконно окупованого півострова, розміщуючи там новітні зразки озброєння та військової техніки. Зокрема, планує розмістити, а, за деякими даними, вже розмістила ядерне наступальне озброєння", - сказав А.Парубій.

Він також зазначив, що російський окупаційний режим переслідує представників кримськотатарської та української етнічних громад на півострові. Крім того, спікер додав, що РФ активізує бойові дії на лінії зіткнення на Донбасі.

Водночас А.Парубій наголосив, що для України важливе мирне врегулювання конфлікту, і для цього необхідно зберігати політичний тиск на РФ та санкції проти неї. "А якщо ескалація агресивних дій Росії триватиме, я переконаний, ми маємо спільно прийти до посилення санкцій проти Росії", - сказав він.

За словами А.Парубія, відмова РФ дотримуватися "режиму тиші", припинити вогонь на Донбасі підриває зусилля України та міжнародного співтовариства, спрямовані на деескалацію та стабілізацію ситуації в регіоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА