19:21 29.05.2017

Штаб АТО: Понад півтора десятки обстрілів скоїли бойовики з початку доби

2 хв читати
Штаб АТО: Понад півтора десятки обстрілів скоїли бойовики з початку доби

З початку доби бандформування в районі проведення антитерористичної операції на сході України 16 разів застосовували зброю проти підрозділів ЗС України, зокрема, двічі використовували заборонене мінськими угодами важке артилерійське озброєння, повідомляє прес-центр штабу АТО.

"З початку доби серед військовослужбовців ЗС України втрат не було", - йдеться в оприлюдненій на сторінці прес-центру штабу АТО в соцмережі Фейсбук зведенні станом на 18.00 понеділка.

На приморському напрямку починаючи з 2.30 ночі незаконні збройні формування протягом 30 хвилин обстрілювали оборонні укріплення українських воїнів під Красногорівкою з важких артилерійських систем калібру 122 і 152 мм. "Понад півтора десятки смертоносних боєприпасів розірвалися поблизу наших позицій. На щастя, ніхто з українських воїнів не постраждав", - відзначили в прес-центрі.

На тому ж напрямку бойовики вели вогонь з великокаліберних кулеметів в районі Гнутове, Водяного і Мар'їнки. Українські опорні пункти у Широкино противник обстріляв з мінометів калібру 82 мм. Поблизу Красногоровки і Мар'їнки днем ​​вели вогонь ворожі снайпери і кулеметники.

На донецькому напрямку, йдеться у зведенні, ситуація дещо стабілізувалася, але ворожі обстріли позицій ВСУ не припинилися. Зокрема, на світанку бандформування здійснили обстріл українських укріплень в передмісті Авдіївки з мінометів різних калібрів (в тому числі і заборонених), гранатометів і стрілецької зброї. Ще раніше під ворожий обстріл зі стрілецької зброї потрапили позиції українських військових в районі н.п. Кам'янка. А опівдні бойовики вдарили з 82-мм мінометів і легкого озброєння по одному з опорних пунктів, розташованих недалеко від Троїцького

На луганському напрямку з початку доби бойовики найчастіше застосовували зброю проти українських військових у Кримського, де використовували гранатомети різних модифікацій і великокаліберні кулемети. Також з піхотного озброєння противник вів вогонь у Малинового і Дінця. Бійців сил АТО, які несуть службу у селища Новотошківське, вистежував ворожий снайпер.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА