22:29 29.05.2017

Українська поліція готова співпрацювати з колегами з Білорусі

2 хв читати

Керівники Національної поліції України під час зустрічі з делегацією МВС Республіки Білорусь обговорили шляхи розвитку українсько-білоруського співробітництва в сфері протидії злочинності, охорони державного кордону, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій.

Як повідомляє в понеділок увечері Департамент комунікації Нацполіціі України, в ході зустрічі з членами делегації білоруських правоохоронців на чолі із заступником міністра Олександром Кобрусевим перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий наголосив на необхідності встановлення щільних двосторонніх відносин між відомствами України та Республіки Білорусь.

За його словами, саме від ефективної взаємодії компетентних органів залежить безпека громадян обох країн. "У цьому вимірі відносини Києва і Мінська слід розвивати саме в двосторонньому форматі, так як робота в рамках інститутів СНД не забезпечує належного результату", - йдеться в повідомленні.

С.Яровий зазначив, що сьогодні в Україні актуальним залишається реформування не тільки Нацполіціі, а й інших центральних органів виконавчої влади, які координуються міністром внутрішніх справ: Нацгвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби та Державної міграційної служби.

"Стара система скрипіла, нам треба було приймати жорсткі рішення для її відновлення. За кожним з органів у нас закріплена стратегія реформування, в якій враховані всі вимоги сучасності", - зазначив він.

Перший заступник українського міністра підкреслив, що тепер правоохоронні органи України більше орієнтовані на попередження конфліктів, ніж на їх силове вирішення. "Зараз пріоритетним напрямком реформування є розвиток тактичних і антіконфліктних груп", - додав він.

За словами глави Нацполіціі України Сергія Князєва, відомство нині має можливість працювати з сучасним закордонним обладнанням і може показати результати цієї роботи.

"Зараз ми отримуємо 40 комплектів сучасних американських поліграфів. Через деякий час, після освоєння цього обладнання, ми будемо готові продемонструвати його роботу і поділитися отриманим досвідом", -сказав глава Нацполіції.

Делегація Республіки Білорусь висловила зацікавленість в налагодженні двосторонньої співпраці та об'єднання зусиль в реформуванні правоохоронних органів обох країн.

"Між нашими державами встановлена ​​дуже потужна зовнішня політика, сьогодні ми орієнтуємося на конструктивну взаємодію і готові до будь-якого виду співпраці", - зазначив А.Кобрусев.

Під час зустрічі білоруська сторона також представила українським колегам новопризначеного офіційного представника МВС Республіки Білорусь при посольстві генерал-майора міліції Федора Балейку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА