15:11 30.05.2017

Суд заарештував майно Мартиненка

2 хв читати
Суд заарештував майно Мартиненка

Суд за клопотанням Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заарештував квартиру, автомобіль і банківські рахунки колишнього народного депутата з фракції "Народний фронт" Миколи Мартиненка, підозрюваного в причетності до розкрадання коштів ДП "СхідГЗК" у розмірі $17,28 млн.

"Суд задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про арешт майна підозрюваного, квартири, двох автомобілів і двох рахунків у Діамантбанку. Таке рішення суд ухвалив ще півтора тижня тому, але повний текст рішення надійшов лише вчора. Це все виявлене майно, яке можна заарештувати на цій стадії процесу", - повідомив заступник генерального прокурора, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький журналістам у вівторок у Києві

Як повідомлялося, 20 квітня 2017 року детективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали двох осіб - екс-нардепа чотирьох скликань, колишнього голову комітету парламенту з питань паливно-енергетичного комплексу М.Мартиненка та його спільника - першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергія Перелому - за підозрою у скоєнні злочинів за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) і ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці підозрюють їх у розтраті коштів ДП "СхідГЗК" у розмірі $17,28 млн шляхом неправомірного укладення та виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника Steuermann. САП зажадало обрати підозрюваному М.Мартиненку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб з альтернативою внесення застави 300 млн грн.

Суддя Солом'янського райсуду Києва Олександр Бобровник 22 квітня відпустив М.Мартиненка під особисте поручительство кількох народних депутатів. САП оскаржила це рішення, оскільки наполягала на арешті з альтернативою застави. 12 трав

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА