09:40 01.06.2017

Любомира Гузара поховають 5 червня 2017 р. в Києві

2 хв читати
Любомира Гузара поховають 5 червня 2017 р. в Києві

Похорон колишнього глави Української греко-католицької церкви, кардинала Любомира Гузара відбудуться в понеділок, 5 червня, повідомляє департамент інформації УГКЦ.

"Архиєрейська Божественна літургія з чином похорону блаженнішого Любомира відбудеться в понеділок, 5 червня 2017, об 11.00 у патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві", - йдеться в повідомленні на сайті УГКЦ.

У четвер вранці глава Церкви Святослав Шевчук повідомив, що наразі жалобний кортеж з тілом Л. Гузара прямує до Львова, і очікується, що прибуде до собору Святого Юра близько 19:00.

Мешканці Львова зможуть попрощатися з владикою 2-3 червня: вранці в п'ятницю в 9:00 буде відслужено заупокійну літургію, а в суботу о 9:00 - заупокійну літургію, потім пройда жалобна хода містом, яка завершиться у храмі Архистратига Михаїла монастиря монахів Студійського уставу. Після цього тіло буде перевезено до Києва.

Мешканці Києва зможуть попрощатися з блаженним Любомиром з 4-го червня на ранок 5-го червня.

5 червня об 11:00, у патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві відбудеться жалобна архієрейська божественна літургія з чином поховання.

Самого владику поховають у крипті собору в Києві, побудованому, зокрема, його стараннями.

Як повідомлялося, колишній предстоятель УГКЦ, кардинал Любомир Гузар помер 31 травня на 85 році життя, після важкої хвороби.

1 червня у Львові оголошено жалобу в пам'ять про кардинала Любомира Гузара, який був почесним громадянином цього міста.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА