13:38 01.06.2017

Бельгійська Novadeal перемогла в тендері на експлуатаційне днопоглиблення в порту "Южний"

2 хв читати
Бельгійська Novadeal перемогла в тендері на експлуатаційне днопоглиблення в порту "Южний"

Адміністрація морських портів України (АМПУ) заявляє про готовність підписати договір з Novadeal Ltd, дочірнім підприємством DEME Group, на реалізацію проекту експлуатаційного днопоглиблення внутрішньої акваторії, внутрішнього підхідного каналу порту "Южний".

Як повідомляється в прес-релізі АМПУ четвер, Novadeal перемогла у відповідному тендері в системі публічних закупівель ProZorro, запропонувавши найменшу ціну в 96,28 млн грн.

Послуги з підчищення дна відбуватимуться в операційних акваторіях причалів №№2-4, 7-9, 16,17, 3Н і 38, а запланований обсяг днопоглиблення становитиме 411,2 тис. куб. м, уточнює АМПУ.

За даними адміністрації, в тендері, документація за яким була опублікована 15 березня з оціночною ціною в 98,24 млн грн, також узяли участь ще два іноземних підрядники: "Ван Оорд Україна" і Jan De Nul n.v.

АМПУ нагадує, що наразі також проводяться два тендери на днопоглиблювальні роботи у портах Маріуполя і Бердянська, і вже найближчим часом будуть оголошені тендери на проведення аналогічних робіт у порту Чорноморська.

Як повідомлялося, наприкінці квітня цього року Novadeal вже перемагала у тендері на реконструкцію морського підхідного каналу та внутрішніх водних підходів до порту "Южний", запропонувавши ціну 586 млн грн за очікуваних 839,606 млн грн. Однак потім АМПУ визнала переможцем китайську China Harbour Engineering Company Ltd, яка запропонувала 586,045 млн грн, оскільки Novadeal не надала необхідного переліку документів для завершення конкурсної процедури.

Порт "Южний" заснований у 1978 році. Розташований на березі Аджалицького лиману і є найглибоководнішим в Україні. Загальна протяжність причалів - близько 2,6 км. Порт має шість власних перевантажувальних комплексів.

В акваторії порту також працюють морські термінали різних форм власності: морський нафтотермінал "Южний", термінал ТОВ "Трансбункер-Південь" з перевалки нафтопродуктів, група "ТІС", спеціалізований перевантажувальний комплекс зернових вантажів ТОВ "Бориваж", комплекс з перевантаження та переробки тропічних олій ТОВ "Дельта Вілмар СНД".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА