13:55 03.06.2017

Порошенко підписав закон, що дозволяє випускникам з Криму вступати в українські виші

2 хв читати
Порошенко підписав закон, що дозволяє випускникам з Криму вступати в українські виші

Президент Петро Порошенко підписав Закон України № 2026-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо забезпечення права на здобуття вищої освіти осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія України».

Як повідомляє в суботу прес-служба президента України, підписаний П.Порошенком закон "Про внесення змін до закону України "Про вищу освіту" щодо забезпечення права на здобуття вищої освіти особами, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія України" (№ 2026-VIII), спрямований на удосконалення механізму правового регулювання суспільно-правових відносин, які виникають під час реалізації права на освіту для осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія України, створення для таких осіб додаткових можливостей щодо вступу на навчання до вищих навчальних закладів.

" Закон передбачає, що для осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія та які отримали документ про загальну середню освіту, прийом на навчання до одного з вищих навчальних закладів, розташованих на території Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей, здійснюється на конкурсній основі за результатами вступних випробувань у межах установлених квот прийому до вищих навчальних закладів (наукових установ) України", - йдеться в повідомленні.

Згідно документу, розмір квоти для прийому осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія, до вищих навчальних закладів, розташованих на території Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей, встановлюється в обсязі 1 тисяча місць державного замовлення та розподіляється між зазначеними вищими навчальними закладами у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через місяць з дня набрання ним чинності.

Як повідомлялося, 16 травня 2017 року Верховна Рада 238-ма голосами ухвалила цей закон (законопроект № 6116) в першому читанні і в цілому.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА