13:02 04.06.2017

Президент і прем'єр України: Жахливий теракт в Лондоні. сумуємо

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвали жахливими вчинені в суботу ввечері в Лондоні терористичні акти і додали, що сумують за загиблими внаслідок цих атак.

"Жахливий теракт у Лондоні. Сумуємо в ці важкі хвилини разом з усією Великою Битанією", – написав П.Порошенко в своєму акаунті в "Твіттері" в неділю вранці.

В.Гройсман в своєму акаунті в цій соцмережі написав: "Жахливий теракт у Лондоні забрав життя безневинних людей. Молимося за загиблих і сумуємо разом з тими, хто втратив близьких".

У зв'язку з терактом, що стався в Лондоні, посол Великої Британії в Україні Джудіт Гофф написала, що її думки і молитви спрямовані на всіх людей, які опинилися там. "Велика Британія ніколи не поступиться тероризму", – наголосили вона в своєму акаунті в "Твіттері".

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, зазначила, що українці також відчули жахливі наслідки тероризму. "Ми з тобою, завжди", - додала У.Супрун в своєму акаунті в цій соцмережі, відповідаючи на твіт Дж.Гофф.

Свої співчуття родичам загиблих і слова підтримки висловили й інші українські високопосадовці та політичні діячі.

Як повідомляли британські ЗМІ, ввечері в суботу невідомі на фургоні білого кольору на великій швидкості різко виїхали на тротуар на Лондонському мосту. Потім вони вийшли з автомобіля і, озброївшись мисливськими ножами, напали на перехожих. Також напад стався в районі ринку Боро і районі Воксхолл.

На 00:25 години за лондонським часом інциденти на Лондонському мосту і ринку Боро поліція офіційно оголосила терактами. Також поліція повідомила, що інцидент у районі Воксхолл з ними не пов'язаний. На ранок неділі шеф відділу з боротьби із тероризмом столичної поліції Марк Роулі заявив журналістам про ліквідацію всіх терористів, що атакували людей в Лондоні.

Станом на ранок неділі британська Національна служба охорони здоров'я (NHS) повідомила, що медичні працівники Лондона доставили в лікарні 48 осіб, які постраждали під час терактів на Лондонському мосту і ринку Боро.

Департамент консульської служби МЗС України з посиланням на правоохоронні органи столиці Великої Британії поінформував, що станом на 10:00 неділі українців серед постраждалих в результаті терактів немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

Росіяни обстріляли Нікопольський район, пошкоджено інфраструктурний об'єкт - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА